Friday, December 20, 2013

Juustest.

Kui suvi mu juukseid pleegitas, siis lisasin tooni kergvärviga. Kõik olu loomulik ja ei saanud arugi, et mul oleks enda värvile midagi lisatud (kes ei teadnud). Ja oktoobris lõpus tahtsin uuesti tooni lisada, aga millegi tõttu ostsin ka ühe punaka tooniga värvi - plaan oli loomulik pruun peale ja see punakas allapoole. Juhtus aga selline õnnetus, et värvid läksid veidi segamini, no mis seal ikka, mõtlesime, kui hull see ikka olla saab?! Ma olin täiesti punapea! Jah, mitte leevikpunane, aga no punane, mis punane. Lohutasin end sellega, et see on kergvärv. Häära ga itsitas ja ütles, et seda tooni ja läiget ma enam ise välja eism aa, kui üldse saab. Ma muidugi ei uskunud teda, pigem ei tahtnud uskuda. Üritasin asja lootusetult parandada, aga siis pidin oma leppima. Veidi heledamaks läks, aga 28 pesu seda värvi maha ei võtnud. Umbes kuu pärast seda, kui olin ka ü'älepäeva juukseid pestnud, oli värv ikka veel punane ja härra ikka veel itsitas, et tal oli õigus ja ütles, et ma ise ei rüitaks seda ülevärvida. Mina ikka tahtsin arvata, et see pole ju võimalik ja võtsin ilusa pruuni ja üritasin. Jah, sain ehk punase veidi pruunikaks, aga siiski punaks, palju oleneb valgusest. Oi aga teistele küll meeldib, kes ei tunne kohe ära, kes vaatab, et opi misasjast sa seda värvi oled; oi kui ilus, sulle nii sobib ja mina ei oska muud öelda, kui aitäh ja jah, nii nad räägivad. Isegi mu armsale memmele meeldis. Ma ise olen vist ainuke, kes nii rahul ei ole, aga olen vast juba leppinud. Kui nüüd juuksuris käisin, siis küsisin tema käest ka - mis tamuud öelda oskas, kui et kuna mul kahjustamata ja nii terved juukseid olid, siis see punane jäigi mulle sisse nagu oleks püsivärv olnud. Ja ma ei ksutanud mingit odavat kergvärvi, ikka suht maksis ka. Varianti ülevärvida ta ka ei soovitanud - rikuks oma juuksed ära ja ei teaks ka, mis värv sealt välja tuleb. Aga tegi kuumakääri ära, punus ka patsi, mis olu mul reedest neljaäevani ja ma olin väga rahul.
Pildilt ei ole väga punane ... vo kastani moodi veidi? Aga mind nennast vist häirib kontrast näonaha ja juuste vahel - üks hele, teine tume.

Aga mulle väga meeldivad mu juuksed ;) On need siis tumedad kartulikoored või punased kartulid.

No comments: