Tuesday, January 7, 2014

Uus number, uus mobiil.

Armsa sinise teleofni ostsin 2 aastat tagasi, ma olin sellega suhteliselt rahul, ainult mulle pidevalt tundus, et kõlar ei töötanud eriti hästi, käisin wifis, tegin kehvasid pilte, helistasin ja saatsin sõnumeid, aga umbes pool aastat on telefon jamanud. Vahel keegi helistas, aga minul ei hakanud isegi kutsuma, rääkimata vastamata kõnest, samas teisel pool toru olevat kinnist tooni andnud ja siis imestati, miks ma tagasi ei helista (jah, inimesed helistavad veel, kõik ei kasuta facebooki). Aku pole ka enam väga hea, aga see ongi uute telefonide probleem, kui just ei osta spetsiaalselt väga vastupidava akuga telefoni. Aga kui detsembris mul klahvilukustusnupp ära tuli ja ma seda kuidagi tagasi ei saanud (murdus ära vist), siis hakkas trall pihta. Osaliselt on ju puutetundlik, aga kohe väga tundlik, kui vaja ei ole, pidin alati seni telefoni käes hoidma, kuni klhavid lukku läksid ja ma ei saanud seda lukustamisaega lühemaks teha. Ja siis telefon tegigi nalja, küll ikka läks netti, kustutas asju jne. Muidu oli mul plaan ikka pool aastat emt-s vastu pidada ja siis pakkujat vahetada, aga läksin hoopis maid uurima.

Alustasin Elisast. Klienditeenindaja ei meeldinud mulle väga. Eriti head pakkumist ka ei saanud - u 20 eurot iga järgnev kuu järgmised 2 aastat (kui telefoni ka tahtsin). Ja telefoni hind kippus kalliks nii minema. Rääkisin härraga telefonis, ta ütles, et võime ju telefoni mujalt järelmaksuga võtta ja lihtsalt paketi .. aga pakett polnud ka väga hea pakkumine. Aga samal ajal, kui ma temaga rääkisin, seisin ma Tele2 ukse ees ja mõtlesin, et astun sealt ka sisse ja küsisin, millised on nende pakkumised uutele klientidele, kui telefoni ka tahaks. Ta rääkis jutu ära jha ütles, et palju parem variant (ja odavam) oleks, kui läheksin teeksin suvalise odava paketi mõne nende konkurendi juures ja siis tuleksin oma numbriga neile üle. Mõtlesin sellele. Sellega läks telefoni hind tunduvalt soodsamaks, jah, 2 aastane leping ... aga mis seal ikka.

Käisin vahepeal turul ja astusin tagasi Elisasse ja sattusin sama teenindaja juurde. Ja vaat seda näg, kui siis küsisin nende odavat paketti, kus oleks kasvõi ainult minutid sees. Aga tegin endale ühe paketi ära, Sain endale sim-kaardi, astusin esindusest välja, läksin paar ust edasi ja stusin Tele2 ja vormistasin kõik ümber ja võtsin telefoni ka. Selle ostsin kohe välja.

Jah, ma väga ei tea, mis see levi teeb. No vennal Virumaal oli kaasas Tele2 netipulk ja see töötas ülihästi, mast pidi Koljakul olema. Võrumaal netiga veidi kehvem, aga mobiilimast pidi lähedal olema. Eks siis paistab. Ega ma maale netti istuma ei lähe.

Jah ma tean, et kui ma poleks endale 2 aastat lepingut teinud, siis oleksin rõõmustades täna Elisasse tagasi helistanud ja küsinud, mis neile muret teeb ja kas nad tahavad midagi uut pakkuda. Aga kuna ma juba lepingu tegin, siis ei ole mul nendega enam midagi rääkida.

Jah, nad helistasid. Ma olin tööl. Saadeti sõnum ka. Olin viisakas ja helistasin tagasi ning ütlesin,et mind ei saa töö ajal telefoniga kätte ja palusin neil mulle kirjutada (ma ei usu, et nad seda teevad, meili teel ju raskem inimest ära rääkida).

Ja no ... kui Elisa ei hakka teenindustes ka soodsamaid püakkumisi tegema, on ikka jama küll, mida ma pean seda kõnet siis ootama jääma Tallinnast?

Ja Emt number kehtib tegelikult suve keskpaigani, teen sealt perekõnesid - pereliikmetele soodsam. Oleks numbriga ületulnud, aga trahv oli korralik. Nii et sain alustada puhta telefoniga.

Mitte et härra ei ühendanud seda eile mu vana msn kontoga ja terve mu telefon oli täis kõiki neid inimesi, kes mul on msnis kunagi olnud... aga õnneks saime need maha ja lisasin ise inimesi.

No comments: