Monday, March 17, 2014

#16 Raamatud

See et ma igapäev oma happydays'i ei postita, ei tähenda, et seda ei oleks. Lihtsalt ei jõua. Pärast tööpäevi ei taha alati arvutiski olla. Palju muudki teha. :)

Aga RAAMATUD! Lugemine on meeldinud mulle väikseid peale. Oma esimesed isiklikud raamatud võitsin ma Viker Raadiost. Kuulasin seal hommikuti, kui mu õed-vend olid kooli läinud, lasteprogrammi emaga ja võimalusel ikka võtsin võistlustest osa. Ei tea, kas neid osalejaid oli siis nii vähe, et ma sains ealt umbes 4 auhinda (?) mingi aasta jooksul, aga nii läks. Seal sain ma "Savipo-tobi tisoovikaevu" ja "Madlike ja Jaanikingu põnni". Tol ajal ma veel kirjatähti eriti ei osanud ja mäletan, et lugesin kõik g-d s-ideks :D Aga see mind ei seganud. Maakooli ajal lugesin raamatikogus vist kõik noortekad läbi, mõnda isegi mitu korda. Üks lemmikuid oli Nancy Drew sari, mida mul praegu on mõni raamat rootsi keeles. Harry Potter pole mulle kundagi meeldinud, ma isegi üritasin esimest osa lugeda, aga noh ... Vahel on pikalt lugemine soikus, kuigi raamatud riiulis ootavad. Ülikooli ajal ei lugenud praktiliselt midagi - koolitöid ja raamatuid ja artikleid oli liiga palju. Ja viimasel aastal olen vaikelt hakanud endale soetama oma lemmikraamatuid - on need siis varasemad lemmikud või uued. Või ka niisama. Nt Sõltuvussõltumatus, Meister ja Margarita. Näljamängud - ostsin kohe kõik 3 osa endale :D. Ostsin ka 50 halli varjundi osad, 2 neist on vist inglisekeelsed. No ja neid on teisigi. Lisaks tõime mõni kuu tagasi maalt kõiksugu huvitavaid raamatuid, millest olen kuulnud ja tahan lugeda, aga milleni pole veel jõudnud. Lisaks on Tähetüdruk, mis on härra oma, ja Stargirl, mis on minu oma. Riiulisse tahaks rohkem Hemingway ja Remarque raamatuid ja teisi sellest asjast, vahepeal laenutasin neid päris palju. "Ja päike tõuseb" on üks minu lemmikuid.

Ja möödunud reedel käisime korra Apollos ja ma ostsin sealt Jane Eyre'i - üks minu lemmikuid põhikooli ajast. Võtsin inglisekeelse. Mõnus pisike ja kerge, mahub käekotti, kui kuskile kaugemale lähen ja lugemist vaja. Teist osa tahaks ka.

Miks eestikeelsed raamatud nii kallid on?

No comments: