Wednesday, March 5, 2014

#8 Sport

Ma ei ole eriline tugitoolisportlane. Telerist võin sporti vaadata küll, aga sel ajal peab mul ka muud tegevust olema, näiteks koristamine, triikimine. Mitu tundi järjest telerist sporti vaadata pole kindlasti mulle. Küll aga meeldib mulle ise sporti teha. Kooli ajal polnud kehaline mu lemmiktund, aga mul polnud ka selle vastu midagi. Ainus, mis ei meeldinud, olid muidugi need testid, sest kulub ilmselt veel väga kaua aega, enne kui kehalises hakatakse õpilaste individuaalselt hindama. Peaks ju hindama arengut ja kõik ei saagi joosta väga hästi või hüpata ühte moodi kaugele, aga see ei tähenda, et ta ei areneks ja ei püüaks ja seda arengut ja püüdlust peakski hindama. Aga see selleks. Vabatahtlikult hakkasin rohkem spordiga tegelam kuskil põhikooli ajal, kui hakkasin kevadel rattaga koolis käima, ma ei teinud seda küll igapäevaselt, aga mitu korda nädalas ja peab ikka tahtmist olema, et igal hommikul 27km kooli vändata ja õhtul tagasi. Oli ka periood kui hommikuti jooksmas käisin. Rohekm olin sportlik soojemal ja valgel ajal. Rootsi aastal mäletan selgelt, kuid ma august absoluutselt ei mõelnud, et ma võiksin valikaineks võtta kehalise... paar kuud hiljem ma seda aga tegin, sain tasuta trennikaardi, mis küll ei hõlmanud rühmatreeninguid küll aga jõusaali. Ja nii ma siis käisingi 5-7x nädalas jõusaalis ... hkm. Kevade poole asendasin mõned korrad sörkimisega tiigi ümber. Lisaks käisin rattaga koolis kui lund polnud. Ja jõusaal jätkus viimases keskooli klassis. Ülikooli aastatel olin rohkem kodune sportlane. Küll hüppasin hüppenööriga, käisin jooksmas või tegin muud sellist. Rattaga linnas sõitmine väga ei istunud. Spordiklubisse jõudsin alles viimasel kursusel, alles siis sain seda endale majanduslikult lubada, sest käisin tööl. Aga kõik 3 suve pole ma kuukaarti ostnud, sest siis on ikka hea väljas silgata ja pealegi olen linnast palju ära. Arvan, et sel suvel läheb samamoodi. Kui veel veebruaris võisin ma vabalt oma jooksu kilomeetrid jõusaalis ära silgata, siis praegu suudan ma seal vaid soojenduse teha, sest vaatan vaid aknast välja ja seal on nii ilus ilm ja ma mõtlen, miks ma väljas ei silka. Kui veel natukene kauem väljas valge on, siis silkan ka. Jalgrattaga alustan ilmselt nädalavahetusel, hommikud on veel külmad ja jäised. Täna hommikul tööl uhastaisn ja sidusin ühe kolleegi kriimustusi, kes rattaga hommikul tööle tuli. Praegu on minu lemmikuteks ikak sõudespinning, kus ma pole ammu käinud, jooks/sörk, rattasõit ja jõusaal/ringtreening. Ujumine nii hästi välja ei tule, rulluisutades püsin vaevu püsti... aga pusin edasi. Sest mulle meeldib. Tunne pärast trenni on nii hea.

No comments: