Sunday, April 20, 2014

#38 Plank.

Mulle meeldivad sellised lihtsad harjutused, mis nõuavad vastupidavust ja on head tervele kehale. Mõni kuu tagasi veel tegin ma planku igal hommikul ja õhtul (, kui olin kodus). Aga mingi aeg vajus see ära. Homikuit oli muidugi väga raske, alles ärkasin, aga äratas kenasti üles. Trennipäevadel tegin seda spordiklubis pärast trenni, sest lihased olid soojad ja siis oli alati lihtsam. Paraku ma oma 2,5 minutini ikka ei jõudnud ... aga see on pigem tahtejõus kinni.
Mõni aeg tagasi alustasin uuesti. Aeg-ajalt olen trennis ka ikka teinud, aga mitte järjepidevalt igapäevaselt. Hommikuti enam teinud ei ole. KUI mul peaks hakkama uni varem ära minema, siis luban, et käin sörkimas/hüppan hüppenööriga ja teen planku, aga sellisel juhul peab uni hiljemalt poole 6ks täiesti läinud olema.
Kui ma planku keset trenni teen, siis teen küljed ühel ringil, järgmisel "tagurpidi plank", siis tavaline plank ja lõpuks istun vastu seina ka. Kodus aga on kava selline, et üks külg umbes minut, siis teine külg (vahetan muidugi nii, et ei puhka), siis jälle esimene külg umbes 30sek, teine külg 30sek, siis tavaline plank kuni jõuan. Puhkan veidi ja teen tagurpidi planku ehk olen selili matil, kõverdan käed ja ajan pepu matilt püsti, jalad sirged - nii pole ka minut mingi probleem, aga kui seda teha pärast kõiki teisi, siis on ikka väsimus juba peal.
Nii et täna tuli mul kokku 4,5 minutit. Kui niimoodi küljelt küljele teha, siis vist saaksin päris kaua .. peaks proovima üks õhtu :)

No comments: