Wednesday, June 11, 2014

#60 Lemmikmuusika

Ma olen sellise toreda muusikamaitsega, et kui mulle mingi laul meeldib, siis ma kuulan ja kuulan seda, kordi, mitmeid-mitmeid kordi. Mul on lauaarvutis oma playlist (laptopis on ka, aga hetkel on vaid 5 laulu (Metsik Orhidee, Alkeemik, Let her go ja veel kord Alkeemik ) ja ma aeg-ajalt panen sinna mõne üksiku laulu juurde, aga üldjuhul ei kustuta mitte midagi. Ja need laulud, mis rohkem meeldivad, neid on mul seal korduvalt, sest ma kuulan muusikat "juhusliku valikuna" ning siis on suurem võimalus oma erilisi lemmikuid kuulda. Härra ei suuda väga mu playlisti kuulata, tema kasutab siis päris palju "next" nuppu, sest see palylist lihtsalt ei muutu.

Mul on kasutaja lastfm-is umbes aastast 2007 talv. Vahepeal on olnud palju perioode, kui mul polnud programmi arvutis ja siis ei kadnud muusikat sinna üle, aga viimasel ajal olen päris tubli olnud. Aga nagu pildilt näha, siis Härrale ikka meeldib ka vahel üritada.

Mina olen selline, et kui ma töölt koju tulen, siis ma ei tahagi enam väga muusikat kuulata, sest ma tahan vaikust. Lisaks kuulan ma ise muusikat väga vaikselt (va siis kui ma koristan). Pigem on muusika nagu vailkne taustaheli ning siis on hea toimetada. Härra aga kipub vahel arvama, et muusikaprogramm töötabki mul vaid sellepärast, et mul ka mõni laul vahepeal lastfmi läheks. :D

lastfm

Aga nagu näha, siis mu lemmik on teistest pika puuga eest ära. Ja jah, Alkeemik on mu lemmik juba aastast 2008 ja ei tüdine ära. Vahepeal lisanduvad üksikud teised laulud - nt Kõrsikute "Suuda öelda ei", aga arvutis olen seda vaid 263 korda kuulanud. "Hurt" on tabelis aastast 2008/2009, "Let her go" on sellest talvest ja seda on endiselt mu playlistis vist mingi 7x. "Fairytale gone bad" on keska ajast. Jne.

Aga kui eistajaid vaadata, siis on näha, et Härra on tubli olnud. Tema viimase aja lemmik on olnud Coldplay, mis juhib viimast kuud. Peppers on ajast kui Härra üks hea sõber veel Tartus elas ja tihti siin käis. Smilers meeldib meile mõlemale, mina olen uuema aja Smilersi austaja, vanad lood mulle nii väga ei meeldi.James Arthur on ka minu nimekirjas.

Ma ei tüdine lugudest ära. Ma ei kuulda üldiselt raadiot. Ainult maal Härra vanemate pool. Ma ei tea midagi uutest pop-lugudest ja mind ei huvita ka. Võib-olla avastan ma need enda jaoks kunagi hiljem (nagu Fairytale gone bad ja Let her go), aga mind see ei häiri. Ma kuulan muusikat, mis mulle meeldib. Ja nii kaua kui see meeldib.

Üks kehv pilt mu playlistist:
Ja TR uus laul hakkab aina rohkem meeldima, võtab jala tatsama :)

No comments: