Vahel on vaja midagi tööle küpsetada, aga väga palju aega ei ole. Sellisel juhul on minu esimeseks valikuks kindlasti kohupiimaküpsised. Lihtne ja maitsev.
Originaalis on 500g võid/margariini + u 750g kohupiima + veidi suhkrut + veidi jahu. Kohupiima lisan viimasena, enne teen sellise tavalise muretaigna. Hiljem seisab veidi külmkapis ja siis rullin taigna lahti, raputan suhkrut peale, rullin kokku ja lõikan nagu kaneelirullikesi. Ja ahjus küpsevad 200 kraadi juures seni kuni pealt kisub pruuniks.
Kahjuks mul hetkel ühtegi pilti ei ole ... aga uskude, need on maitsavad ... ja sisaldavad päris palju kcaloreid. Olen neid mitmeid kordi tööle teinud ja ruttu saavad laualt otsa. Täna üks töökaaslane kiitis terve lõuna aeg neid ja ütles, et ei suuda söömist lõpetada (kuni need otsa said), aga eks suhkur seda sõltuvust tekitabki ...
Tegelikult eile ma tegin veidi teistmoodi - lisasin päris suures koguses maisijahu, ilus kollane taigen oli. Tegelikult tahaks rasvainet ka kuidagi asendada, aga kookosrasvaga ilmselt ei saa... ja suhkru asemel võik mett proovida. Aga eile polnud mul lihtsalt selleks aega. Ehk järgmine kord.
2 comments:
Miks sa arvad, et kookosrasvaga ei saa asendada? Mina küll arvan, et saaks... Ma lihtsalt ei raatsi, kallis on.
Kui mett kuumutada, muutub see alates 70 kraadist oma toiteväärtuse poolest võrdseks valge suhkruga... Pole mõtet raha raisata :P
Ma olen ikka suhkruga küpsetanud, küll rafineerimata toorroosuhkruga, aga ikkagi. Või noh, kaerahelbepätsides olen suhkru rosinatega asendanud - lasin muna ja rosinad saumiksriga plödiks, toimis hästi. Datlid on teada-tuntud tervislik ja toimiv suhkruasendaja, mida ma pole samuti rahalistel kaalutlustel kasutanud, aga neid tuleb muidugi ka eelnevalt leotada ja püreestada... Nii et kui kiiresti vaja, siis väga ei sobi. Banaan sobib magustamiseks, aga mulle banaani maitse küpsetistes väga ei meeldi.
Põnev on vähemalt katsetada, eks :D
Täitsa totu olen (selle mee mõttega).
Kookosrasva puhul ma lihtsalt pelgan seda, et see sulab mul liiga ära taigent tehes ja jah, kallis on ka.
Olen neid kaerahelbepätse püüdnud teha banaaniga, aga see jäi ühekordselt, miski mulle selle juures ei meeldinud.
Palju kiidavad ka neid pannkooke banaani ja munaga, aga ma eelistan ikka vana ja head retsepti.
Datlite ja teiste kasulike asjadega olen üritanud selliseid energiabatoone teha (panin veel rosinad ja erinevaid pähkleid, kakaod jne), aga ei tulnud selline nagu ootasin ja rohkem pole taaskord teinud.
Suhkrut kasutame muidu toorroo oma või muud sarnast, kui Pärnusse satun, siis käin seal Maxxximas ja ostan ühte sorti, mida sa kunagi oma blogis mainisid (Tartu maximates on paraku ainult tüki oma ja see kallim). Aga kui küpsetame ja sinna suhkrut rohkem läheb, siis muutub see toorroosuhkru kasutame taas kulukaks. Aga oleneb ka mida ja kellele küpsetada. :)
Palmisuhkur oli ka hea, aga kallis ... ja kuna ma enam kohvi suhkruga ei joo, siis pole hullu ka, Härra pole mul paraku veel suhkru alternatiivideks valmis (aga ma ei kaota lootust). Stevia maitse mulle ei sobi (veel).
:)
Post a Comment