Sunday, June 1, 2014

Rattaralli päevad Tartus.

Reedel ma ei näinud,kuidas Tallinnast Tartusse sõideti, olin tööl. Küll aga käisin laupäeval linnas (tänast stardimaterjali ära toomas) ja sel ajal olid linnas lastesõidud. Rahvast oli meeletult palju, aga mind see üldse ei häirinud. Kui on palju üritusi ja kohti, kuhu ma ise mõtlen, et ma oma lastega ei läheks, siis sellised rattasõidud, jooksud ja teised spordiüritused on just need, kuhu ma läheksin. Ikka selleks, et oleks tore, lapsele hakkaks ka sport meeldima ja ta saaks sealt positiivse tagasiside. Kõik lapsed ju kannavad üldjuhul
numbrit 1, mis on väga vahva ja sa oledki esimene!Nii armas oli vaadata issisid oma väikeste poegade/tütardega. Silma jäi üks, kelle tütre jalad jalgratta pedaale vänatama ei ulatunud, aga isa ikka lükkas teda edasi ja ta sai ka osa võtta. Nii vahva. Proffide sõitu ma ootama ei jäänud, see algas alles kell 14. Jõudsin mingi aeg koju ja jäin hoopis veidiks magama. Täna käisin kell 10:00 Riia ja Vaksali ristis vaatamas, kuidas 133km mindi sõitma. Kindlasti on küllalt inimesi, keda ajab see liikluse asi närvi - selleks ajaks pandi ju kogu Riia mnt kinni liikluseks. Aga kulla inimesed, kui te ise veidi rohkem kõrvad lahti hoiaksite, siis te teaksite seda infot ja ei roniks valel ajal valesse kohta. Ja alati saab ka ringi sõita. Minu meelest on see vahva, kuidas ratturid tänavad vallutavad. Ise ma küll nautisin seda.

Mina läksin täna teist korda lühemale distantsile. Möödunud aastal oli 65km ja ma sõitsin seda 2:33:05 ja üldkoht 1206, naiste seas kuskil seal 150, ma päris õiget infot enam ei leidnud. 2013 oli ring Tartu - Elva  - Pangodi - Tatraorg - Ülenurme - Tartu.

Sel aastal oli distants 70km. Ilm oli 15 kraadi või rohkem jahedam ja pilves. Ei osanud kohe midagi selga panna .. lõpuks panin ikka ühe särgi, siis termosärgi peale ja siis rattasärgi, jalga lühikesed rattapüksid ja peale pikad jooksupüksid. Lisaks veel pikad, õe tehtud, randmesoojendajad ja Härra spinningu kindad. Seda kõik sellepärast, et kui ma kell 10 käisin esimest startu vaatamas, siis olin õhemalt riides ja mul oli niii külm. Ja ega hiljemgi väga soe polnud. Väga palav ei hakanudki, sõidu ajal oli ju tuul. Startisin numbri alt 5*07 ja olin siis 3. stardigrupis (2013 olin vist number seal 6000 lõpus või 7000 alguses). Sõit oli Tartu - Lõunakeskuse kaudu Võru poole läbi tatraoru Pangodi poole - Elva - Külitse kaudu Ülenurme poole - Turu tn pidi Aura juurde Tartus. Tartust Elavni oli mõnus - tuul oli veidi tagant, Tatraorg polnud mingi probleem, kõik sujus. Aga Elavast Tartu poole oli tuult vastu ja läks raskemaks. Ma ei oska ka eriti grupis sõita st. jõuan gruppi ja mõtlen, et nii hea, tuuletakistus väiksem ja saab kenasti liikuda ja samas puhata, siis aga avastan, et nad sõidavad minuga jaoks liiga aeglaselt ja ühel hetkel ma lähen mööda, aga järgmise grupini on ilmatuma palju maad. Ja seda maad üksi sõita pole nii lihtne ja siis veel mingi uus kiirem grupp läheb mööda, aga nende sabas püsida ei jõua. Ja nii see Elvast Tartusse läks. Lõpuajaks sain 02:3*:3*. Kiirem km oli 01:27 ja aeglasem (esimene km kui ei saanud eriti liikuma veel) 04:11. Koht 11*8, naiste seas seal u 150.

Ise olen rahul.


PS: * saab vastuse teise posti alt.

No comments: