Saturday, June 21, 2014

Viimaste päevade jutud.


Tartu 18.06.2014
Läksin kolmapäeva hommikul tunduvalt varem tööle, et jõuda kõik vajalikud asjad valmis. Itusin laua taga juba 07:15 hommikul, seda sellepärast, et läksin üle mitme kuu autoga tööle. Teadsin, et rattaga ma nii vara ei jõuaks, isegi kui väljas oli juba rohkem kui ainult 3C sooja. Kiidan end ja ütlen, et jõudsin kõik vajalikud asjad valmis! Aga majas oli väga külm - kivimaja. Talavel on palav, suvel külm. Eelmised suved, kui väljas oli +30 C, siis ma olin hoones fliisiga, sest mul oli külm, aga sel korral oli asi hullem, sest väljas oli ka külm. Kõigil oli külm, ka kolleegidel, kellel pole kunagi külm. Mu varbad külmetasid, ma panin jalga teise paari sokke. Olin suvevormis ehk pükstes, sest kandsin enda t-särki ja peal oli fliis, panin kätte kätised ja tundsin puudust kinnastest, sest sõrmed külmetasid. Fliisi peale panin jopevoordi (käib jope seest ära) ning kaela panin õhukese salli (sest paksemat polnud), aga mul oli ikkagi külm. Jõin mitu tassi teed. Mõned teises kabinetis töötas puhur. Ma istusin vahepeal nii, et jalad olid ka toolil, sest nii oli soojem. See vooder tegi kere soojaks, aga käed ja jalad ikka külmetasid. Alles tööpäeva lõpus, kuskil kella 16 ajal, hakkas normaalne. Uskumatu.

Aga sain kiirelt koju autoga, kus ootas mind Härra, sest maal oli päev otsa sadanud ning siis tuli ta linna ära. Mina aga sättisin end linna kohvitama ja muid asju ajama. Ma hea meelega saan kokku sõprade ja tuttavatega pärast tööd, aga ma alati tahaks kodust läbi minna, kasvõi korraks, aga lihtsalt, et saks korra koju, sest kodus on nii hea olla.

Kodust väljudes selgus, et kohvitamine lükkub veidi edasi, aga ma läksin ikka varakult linna. Leidsin kaubamajast endale kaks uut seelikut soodushinnaga (aga muidugi ei ole need nii pikad, et ma nendega tööle tahaks minna :D), ostsin Härrale kinkekaardi. Apollost ostsin ühe raamatu (Mari Metsalliku oma) ning magneti, sest kinkekaardist jäi veidi raha üle. Ja uudistasin veel veidi, sest ma ei satu sinna eriti tihti. Lõunapoest leidsin endale tikkimisriide, mida tahan kasutada ehete aluse tegemiseks. Teel Raekale asutsin läbi Kalevi kommipoest, aga ei ostnud sealt midagi. Siis aga leidsin Loitsukelleri, kuhu läksin ma kive ja kristalle vaatama, aga leidsin hoopis paastutee. Selle sama tee, mis on apteekidest kadunud juba üle aasta. Seal oli kaks pakki ja ostsin need kohe ära, ise olin õnnelik ja lähen teinekordki sinna neid ostma, sest nagu ma aru sain, siis nemad ikka saavad seda tellida ja müüa. Mulle lihtsalt meeldib õhtuti üks taas seda teed juua. Klienditeenindaja oli väga armas ja tore. Lisakasin käisin suveniiripoes ja ostsin meie külmkapile uue magneti, aga lisasin selle Härra kingituse juurde. Ja apteegist ostsin rohud välja, sest kuigi alles oli igati tip-top, siis sellised ilmastiku muutused mu organismile ei meeldi. Kohvitamiseni jõudsin ka inimesega, keda polnud üle kahe aasta näinud. Kapriisis tandoorikanasalat maitses mulle nagu ikka ja aeg läks ruttu. Tore oli. Mulle meeldis.

Ja jõudis kätte neljapäev, mil pidin tegema hilise hommiku ja minema siis massaaži. Paraku olime Härraga pooled plaanid rääkimata jätnud ja ärkasin hoopis kell 8, et me juba kell 9 kodust välja jõuaksime. Me ei suundunud kuskile mujale kui Tauf-autosse lepingut allkirjastama ja raha maksma. Seejärel käisime ARKis, kus läks väga kiiresti, viisime ära taara Prismasse ja seejärel sõitsime uuesti autoaeda, kus rehvid olid küll vahetatud, aga nad pidi ülevaatuselt läbi minema (see oli tehtud, aga ei olnud dokumentidesse kantud, sest auto oli arvelt maas). Niisiss viis Härra mu linna, sest kell lähenes massaaži ajale. Käisin veel Kaubamajas ja ostsin kulmuvärvid (olid soodushinnaga). Möödunud õhtul olin kodus avastanud, et seda tikkimisriiet mul polegi. Niisis läksin uuesti sinna poodi ja tõesti olingi selle sinna unustanud, sain  selle kenasti kätte. Mõnus tunnine massaaž sai vaevalt läbi, kui juba ootas mind Härra, et me autole järgi läheks, sest temal tiksus aeg - ta pidi ühe kursavennaga juhendajale külla minema. Auto saime kätte, võtsime veidi kütust, mina läksin edasi poodi ja Härra läks omi asju ajama. Koju jõudes olid kõik kohad täispargitud, sest Härmas oli lõpetamine. Parkisin paar tänavat eemale. Jõudsin veel süüa teha ja Härraga süüa, autoga linnast väljas käia ning juba ma sättisin end uuesti linna. Käisi uuesti läbi Kaubamajast, sest mul oli vaja ühte ilusat karpi, leidsin selle Universaal universumist, nägin juba sõbrannat, kellega ajasime juba juttu, aga ruttasin ka Kalvei podi uuesti, sest tahtsin sealt karbi sisse kommi osta. Edasi jõudsime Tokyo Sushi baari ja koju kõndimisest kirjutasin ma eile.

Ja täna oli Härra tähtispäev :). Esimene äratus oli mul kell 5, et ma pärmi-lehttaigna külmast välja võtaks, teadsin, et seda tegema pean, aga kui äratsu helises, siis läksin hoopis vetsu ja ronisin seejärel voodisse tagasi. :D Õnneks tuli hetk hiljem meelde, et taiget on ikka külmkapis ja tõstsin selle sealt ikkagi välja. Ärkasin aga pool 8 ja hakkasin toimetama. Koristasin köögi ära, pesin ja kuivatasin uuesti klaasid, küpetasin pirukaid, puhastasin kohvimasinat, koristasin teised toad, saatsin Härra poodi (sest avastasime, et polegi valget särki, mida ülikonnaga kanda), käisin ise pesus, lõikasime Härra juukseid, käisin lilli ostmas, küpsetasin veel pirukaid ja sättisin end valmis ning jõudsidki Härra vanemad. Aktus algas kell 14. Läks kiirelt - 40 minutit. Inseneri eriaalt oli kokku 29 lõpetajat, sh Härra erialalt vist 18. Kohvikusse hiljem ei trüginud, tulime meile pirukaid ja kooki sööma ning vahuveini ning kohvi jooma. Liitusid mõned Härra sugulased ja mõned astusid korraks läbi.

Praegu on Härra kursakatega väljas. Mina väsisin ära. Perenaise roll on ka väsitav. Ja ilm on ju kohutav.

Viimase 3 päevaga olen oma kulude tabeli küll päris kehva seisu viinud, aga no .. auto omaniku muutmine maksab juba 61 eurot, kindlustus oli mul 107 ... ja siis kõik need teised kulutused. Apollos oli kinkekaart ning massaažis ka, aga kui ma seda tabelit vaatan, siis on päris kurb. Sest autoga tuleb veel kulutusi - korralik hooldus tuleb ära teha. Ülevaatust on vaja 11.2015. Ja auto muidu on 2006 aasta Peugeot 1.6 mootoriga diisel. Ökonoomne naistekas. :)

No comments: