Thursday, July 17, 2014

Koristuspäev.

Puhkus on mu kohvi joomise segamini keeranud ehk maal jõin ühe tassi kohvi vaid hommikul. Eile rõõmsalt koju jõudes jõin ühe tassi kella 20 ajal õhtul ja teise veidi pärast 21. Magama jäin kell 2. Tahaksin öelda, et kohv ei mõjuta mu und, aga ma ei ole selles enam väga kindel. Varasemalt pole justkui probleeme olnud. No ja praegu kella vaadates, paar minutit üle südaöö, siis ei ole mul ka und ja kohvi jõin ma kella 17 ajal. Aga praegu võib unetus olla ka sellepärast, et tegin just väljas sporti ja tulin nüüd pesust.

Hoolimata sellest, et magama jäin ma kella kahe ajal, siis olin ma üleval enne 9. Taidlesin veidi kodus ja sättisin end veidiks linna, et osta turult kurki ja vaadata, kas Loitsukelleris ka paastutee kohale on jõudnud (oli! ostsin kõik 4 pakki ära! nüüd peaks päris mitmeks kuuks jaguma). Kodus tuli väsimus ja väljas oli nii ilus ilm, et kiusatus oli hoopis järve äärde minna. Ma siiski ei teinud seda, võtsin end kokku ja hakkasin koristama. Plaanis polnud mitte tavaline koristamine (tolmu võtmine jne), vaid sorteerimine, paigutamine jne. Keerasin kõik kohad segamini ja olin siis ka õnnetu, sest kõik oli nii segamini, et selle pidi ju korda saama. Lisaks ei teinud ma ühte tuba lõpuni, vaid veidi köögis, veidi magamistoas ja veidi elutoas. Elutoaga juhtus pigem selline asi, et magamistoa kapi otsast tõin suurema osa kaste sinna, kus mingid paberid sees olid, ja plaan oli neid sorteerida hiljem. Köök on korras .. väliselt, mõni kapp on veidi segamini ja mõni väike riiul. Magamistuba näeb kõige parem välja - kapi otsas hulga vähem asju, osa pesu sai ka pestud. Aga osa neid kaste-karpe on mul siin elutoas. Umbes pooled sorteerisin ära (leidsin igasuguseid huvitavaid asju), aga kooliasju ei sorteerinud. Nüüd on siis 3 kasti Härra kooliga seotud asju, veidi minu (mul mõned suurtesse mappidesse ära pandud, TEGELIKULT peaks need ka uuesti üle vaatama), lisaks on Oscar (ei tea, mis teeme sellega), 2 karpi cd-sid (vaatan kõik üle, loodan, et pooled viskan ära) ja siis üks karp, kuhu olen kogunud selliseid pileteid ja muid mälestusi (lisaks on seal kaardid, millele pean uue asukoha leidma). Mõtlesin, et need mälestused kleebin märkmikusse (mul on mõned üleliia). Lisaks vaatasin üle kõik pastakad (neid oli palju) ja umbes 10 sain ära visata.
Olid ühika seinal..
Kõige rohkem läks aega paberite sorteerimise peale. Lisaks neile kastidele, mis nüüd ootavad, on meil arvutilaual kaks kappi, kus on arved jms, see on vaja ka sorteerida, kujutan ette, et seal on palju väga vanu asju, millega pole enam midagi teha.

Homme tahaks vaniituoa päris korda teha, pesu triikida, veel pesu petsa, aknad ära pesta (!) ja kleepima hakata.

1 comment:

Tikker said...

Mul oli ka mälestuste kastike, aga mingi hetk ma lihtsalt tundsin, et ei ole enam vaja... Viskasin pool ära. Mõned asjad on ikka alles :)

Aga magamistoa segadust pole siiani viitsinud ette võtta :P Päris hirmus on.