Sunday, July 27, 2014

Saadjärve jooks 27.07.2014.

Jooksule panin end kirja kuskil juunis, mõtleisn, mis ta siis ära ei ole. Enne olin kõige rohkem vudinud 13km järjest.

Seda, et selleks ajaks Eestisse suvi saabub, ei osanud arvatagi. Seetõttu oli nädala alguses ikka veidi hirmus mõelda, et pühapäeval on +30C sooja ja mina plaanin joosta 17,5km. Ise mõtlesin, et eesmärk on sellisel juhul rada läbida ja vajadusel võin ka kõndida. Ma olen ülimalt õnnelik, et eile mul need püksid kripeldama jäid ja me hiljem Härraga poes käisime ja need ära ostsime. Ning mütsita poleks ma seda samuti ette kujutanudki. Ja see, et telefoni käe külge panin (absoluutselt ei seganud jooksu, alguses oli vaid veidi harjumatu) ja veepudel(!) - selleta oleks ma hätta jäänud.

Jõudsin Änksi kuskil pool 11 ja võtsin oma numbri ära ning jalutasin randa ning olin sulpsi vees. vesi oli mõnusalt soe ja jahutav. Vahepeal kuivasin, aga tegin teise ringi ka.
Pärast 11 vahetasin riided ja sättisin end jooksuks valmis. Jõin vett (kodus jõin 0,75liitrit, enne jooksu veel sama palju) ja stardikoridori läksin viimastel minutitel. Startisin päris tagant, sest tempot polnud plaanis teha ja siis on vähem trügimist (ja sust läheb vähem inimesi ka mööda).

Ma ise oma peaga mõtlesin, et see rada võiks kulgeda kuskil metsas, vahepeal vaatad järve, jooksed pinnasel ja kõik on ülimõnus. Tegelikkus oli aga asfalt ja lauspäike pea kohal ;) (aga ikka oli ülimõnus) Suurema osa teest oli autotee + veidi kergliiklusteed (Äksi kirikust Tabivere poole). Alguses oli ju planeeritud vaid 2 joogipunkti, aga vastalt ilmale planeeriti see ümber. Nii saingi kaks päeva tagasi infokirja, kus oli, et on vähemalt 3 joogipunkti ja täna siis öeldi, et on neli. Kõik olid sellise paraja vahega ja väga mõnus.

Tempo võtsin muidugi aeglase, tahtsin pulsi hoida 160x' lähedal. Esimesed 5 km see õnnestuski, aga siis kiilus kell taaskord kinni ja järgmised 5km jooksin kella järgi ainult 160x' pulsiga :D 10. km juures kadus pulss üldse, hiljem tuli korra tagasi ja näits 158x', aga selle juurde see ka jäi.

1km - 7.08
2km - 6.48
3km - 7.03
4 km - 7.25 - kilomeetri alguses esimene joogipunkt
5km - 7.34
6km - 7.32 - päris kilomeetri lõpus oli joogipunkt
7 km - 7.28
8 km - 7.12 - kilomeetri lõpus korralik tõus
9 km - 7.21
10km  - 7.37 - kohe alguses joogpunkt
11km - 7.26
12km - 7.32 - lauspäike
13km - 7.24
14km - 7.07 - kohe alguses joogipunkt
15km - 6.55
16km - 7.08
17km - 7.15 - ainus veidi raske koht oli viimase km tõus, aga nagu näha, siis aeg ei läinudki kehvaks
+500meetrit u 3min

Ametlik netoaeg oli 2h6min37sek

Ma olen lihtsalt väga rahul endaga :) ja õnnelik. Särasin rajal ja säran siin ka. Tõesti ainus veidi raske koht oli see viimane tõus, muidu oli kõik nii hea ja tore. Jooksin omas kindlas tempos (seda näitavad ka kilomeetri ajad), igas puntkis peatusin ning jõin vett + kallasin seda endale pähe + täitsin oma pudeli ja vudisin edasi (muidu ma ei peatunud ega kõndinud kuskil). Kiirabi brigaadis oli üks töökaaslane, kes rajal ka muret tundis, kas kõik ikka ok. Kõik oli ok ja rohkemgi veel. Kui ma kellestki mööda läksin, siis ma ergutasin (Härra küsis, kas see mõnitav ei tundunud, aga ma ei usu, sest ma olin rõõmus ja tore) ja veidi jooksin nendega samas tempos. Kui keegi kuskil lehvitas, siis lehvitasin ja ajasin juttu. Kui pilti tehti, siis olin ka rõõmus (muidu ma ei ole seda väga olnud). Mul ei olnud sellest tunnet, et ma ei jaksa ja ei jõua. Meelestasin end väga positiivselt ja teadsin, et jõuan ja jõudsingi.

Hiljem ajasin ühe endise töökaaslasega ka juttu. Käisin veel ujumas ja peesitasin veidi. Aga siis oli veidi udu, sest ma ei pannud mütsi ega rätti pähe ja mingi aeg tundsin, et see päike teeb mulle liiga. Õnneks oli vesi mõnus ja jahedam kui temperatuur (aga mingi +23 C ehk?)


Ja nüüd tõesti plaan sügisel väike poolmaraton ära teha. Tööl väga propageeritakse maratoni, aga ma jään ikka selle lühema distantsi juurde. Kui ma sel aastan osalen, siis ma kirjutan küll oma asutuse nime, aga juurde panen ka medtsiiniosakond, sest seda tahan ma ka rõhutada. (ja võib-olla ei taha enda tulemusega asutuse tulmuste keskmist alla viia, sest nad ju puhta sportlased seal :D)
Õnnelik :)

ja näost veidi punane ;) (ma ei kasutanud kreemi taaskord)

PS: käisin just lõpuks pesemas ära ja avastasin, et mul uued traksid seljal ;) Eile üritasin just nii päevitada, et rantidest lahti saada, aga vot mis 2h päikese käes tegi )

No comments: