Thursday, August 28, 2014

Postitus nr 363

Pihlapuud on nii ilusad. Vanarahvas teadis öelda, et kui sügisel (väljas on ju sügis) on palju pihlakaid, siis tuleb külm talv. Möödunud aastal ei olnud eriti (Tartu kandis) ja talv polnud nii külm (?) - ma küll mäletan umbes kahenädalast perioodi, kui kraadiklaas näitas ikka alla -20C. Aga ootan siis uut talve ja loodan, et see väga külm ei tule.
Nädalavahetusel käisin Helsingis. Tahtsin reedel pärast tööd kohe Tallinnasse sõita, aga suutsin end mässida ühte kohta esmaabi andma ja pidin siis minema alles viimase rongiga (kui töökaaslane poleks mind väljavahetanud, siis poleks ma ka viimasele rongile jõudnud). Viimane rong oli nn aeglane ja jõudis pealinna alles pärast kella 22 (ja see on minu jaoks juba hilja). Nädal oli väga väsitav olnud ja tänu sellele magasin ma võõras kohas nagu nott, ainult, et äratus oli  juba pool 6, sest laev läks kell 7. Sõime laevas hommikust ja aeg lendas kiiresti. Helsingi eesmärk oli käia lõbustuspargis, mõnest poest läbi ja näha inimest, keda polnud mitmeid aastaid näinud. Ma olen selline, et mulle lõbustuspargid väga meeldivad, kuigi ma nendes väga vähe käinud olen. Viimati 2007 Göteborgis, seal sai terve päev veedetud ja kõik ägedad asjad ära proovitud (kuigi mõnes kohas oli järjekord 45minutit). Linnanmäkis avastasime, et on mingi special party ja meid lastakse sisse alles kell 13. Tegime plaanid ümber ja ajakava sobis hästi.

  ja sellele ma kahjuks ei jõudnud. see tehti alles mingi pool 18 lahti ja siis tekkis sinna pikk saba ja me ei hakanud ootama.

Mõned üksikud pildid siis. Atraktsioone, kus käisime, oli rohkem. Vahepeal tuli selline vihm ja äike, et kõik need läksid kinni ja palju rahvast pani plehku. Meie kannatasime selle ära ja seejärel olid kõikjal lühemad järjekorrad ja saime kiiresti mitmes kohas käidud. Oh, mulle väga meeldis ja ma ei teagi, mis mu lemmik oli.
Viimase Viking Line laevaga tulime tagasi (ma olin Võsu jooksult saanud 5 eurosed kinkekaardid ühele suunale). Rahvast oli palju. Ja ma mõtlesin, et kuidas küll nii paljud inimesed suudavad nõnda edasi-tagasi sõita. Igas võimalikus kohas magati, sest väsimus murdis maha. Mingil hetkel tõstsin ma enda koti lauale, panin pea kotile ja jäin ka magama! Küll oli tore, et edasi pidin Tallinnasse jääma, mitte ei hakanud sõitma teise Eesti otsa. Kuidas nad küll suudavad?
Pühapäeva hommikul sõitsin kiirrongiga Tartusse. Kusjuures enne veel sain turult 3,5kg kurke! Tartu turul ju kurke enam polnud, aga Tallinnast sain ja kilo hind oli vist 60 senti. Super!
Esmaspäeva hommikul läksin varakult tööle, sest pool 9 sõitsime Käärikule TAI Suvekooli. Peab ütlema, et sel aastal ei olnud nii huvitavaid teemasid. Ma pettusin ühes seminaris (?) - alapealkirjaga LABOR, sest läksin eestikeelsesse, aga lõpuks oli ikka pooleldi venekeelne (venekeelne LABOR oli eraldi olnud=. Samas sel aastal oli näiteks otsetõlkega loenguid tunduvalt vähem. Ilm oli kohutav, muudkui sadas ja sadas. Oma jooksutrennist ma juba rääkisin. Aga ööbimisega läks meil hästi, sest mina läksin ju nii, et mul ööbimiskohta ei olnud. Aga mu töökaaslaste soovi, et nad ühte tuppa majutataks, ka ei arvestatud (kuigi oli küsitud soove :D), aga me saime kõik ise korda aetud.
  Teisel korrusel, katuse all, oli mõnus suur madarat ja seal oli hea uni. Kapist leidsime lisaks ühe padja ja teki ja meie probleemid saidki lahendatud.


 :)
Eile tegin Härrale lasanjet. Ilm oli endiselt kohutav. Jalanõud läbimärjad ja mõtlesin, et täna ma küll Prorunneri trenni ei lähe. Seinakell näitas 18:25 (ehk tegelikult u 18:22), kui ma hõikasin Härrale, et ma lähen trenni! Vahetasin kiiresti riided, panin jalga üldtreeninguks mõeldud jalanõud ja jooksin Tamme staadioni poole. Trenn oli mõnus. Pühapäeval kirjutan pikemalt. Intervall on mulle veel raske.
Ja täna on jalad taaskord kanged ja vahepeal veidi valusad. Oeh.

No comments: