Tuesday, August 5, 2014

Tervisespordiks

Vaatan ikka neid tõukerattaid ja kõige rohkem meeldivad Kickbike'i firma omad. Ise sõitsin ka sellisega ja tõesti oli hea. Suured ja seeläbi ka kiired. Aga kui ma hindasid vaatan, siis tean, et ma ei saa lihtsalt poodi minna ja seda endale osta. Mõtlen ikka sealt Sõbrakeskusets läbi minna, aga enne pean ettehelistama, et tahaksin tulla, see on veidi tüütu. Aga alustan ehk e-kirjast hoopis.

Ja siis ma vaatan pulsikellasid. Hetkel on mul äkki Sigma oma. Silma jäävad muidugi Polari omad, hinnaklass algab umbes 50st ja läheb seal tõukeratta hinnani välja. Mul ei ole vaja mingit ekstra ägedate funktsioonidega, piisab nendets, mis on praegu (stopper, ringiaeg, avg fr, max fr, kcal, hetke avg .. ja siis on olemas ka üldine treeningaeg ja kcal kulu, pulsivahemikud ja mõned funktsioonid veel). Vaatasin ka Hiinast, aga ilmselt ma ei julge tellida, sest ei saa kindel olla, mis ma sealt saan. Praeguse kella probleemiks on see, et on vist vanaks jäänud, kiilub kinni, ei anna pulssi alati ja sellisel juhul ei ole mul sellest kasu. Kuna vöö ei ole veekindel, siis sinna läheb ikka niiskus sisse. Mingi aeg, kui patareid vahetasin, siis oli seal päris palju roostet ja kaua ta ju nii ei tööta? Ma ei ole nii suur uurija ka, et muudkui loen reviewsid ja siis vaatan ja otsustan. Ma tahaksin kohe leida selle ühe ja õige (hea hinnaga) ja ära osta. Või hoopis midagi sellist Garmin Forerunner. - aga seeongi pigem vaid jooksuks, mul on vaja siiski multifunktsionaalsemat, sest teen ka spordiklubis trenni ja sõidan rattaga.

Ja siis ikka need fivefingers'id. Eestist on alla 100 neid praktiliselt võimatu saada, välismaalt võib sooduka ajal isegi õnnestuda. Vabaaja omad on veidi odavamad (võib ka 60 euroga kätte saada), aga on lahtisemad kui treeingu omad ja mina tahaks ikka neid viimaseid. Neid vaatan ka vahel ikka Hiina lehtedel, aga seal on naiste jalad vist samuti väiksemad nagu nad ise. Number 41 naistele praktiliselt ei ole + kuna ma ei ole neid kungai proovinud, siis ma ei tea, äkki läheks mulle hoopis ka suurus 40? Ehk kõige pealt pean ma neid siiski kuskil proovima ja siis mõtlen edasi.

No comments: