Sunday, August 31, 2014

Trennipäevik 25.08-31.08.2014

Hetke seisuga selline kasin nädal nii ilma, enesetunde kui ka kilomeetrite osas.

Joostud on saanud 5 + 6* + 2 + 5 = 18km

Hommikuvõimlemine 4x nädalas (ehk kõikidel tööpäevadel, kui ma ärkasin kodus).

* Üks jooksutrenn, kus sai joostud kokku 6km + erinevad harjutused.Esmaspäev - olin Käärikul, vihma kallas terve päev, kuid õhtul tegin 5km 37min. Pulssi ei tea, kuid see oli kõrge. Rada oli märg ja raske ning ma mõtlesin rohkem kui korra, miks ma sinna metsa just jooksma läksin.

Teisipäev - õhtul jooksutrenn. Kiirelt jooksin Tammele (u 1 km). Soojendus + jooksuharjutused. Intervalljooks 1min kiire, 2 min rahulikku sörki. Mul läks juba 3km raskeks, no ei ole ikka intervalliga harjunud + 1minut on minu jaoks veel palju. Ma jooksin veidi üle 4km nii et aega läks u 28 minutit. Pulss läks ka vahepeal 180 juurde. Ei olnud kuidagi lihtne. Hiljem tegime veel harjutusi ja hüppeid. Koju sörkisin ka ( u 1 km).

Kolmapäev - lihased olid valusad. Puhkepäev.

Neljapäev - lihased olid VEEL valusamad. Puhkepäev.

Reede - jalalihased lasid juba elada. Tahtsin jooksma minna ja läksin, küll aga hakkas teisel kilomeeteril parem jalg kummaliselt valutama ja üle 2km ma ei jooksnudki.  Kõndida ei olnud viga. Soojendust ma ka ei olnud teinud, et eks nii need asjad ongi.

Laupäev - puhkepäev. Midagi ei valutanud.

Pühapäev - 5km 33min (avg fr 159x', max 180). Läksin mõttega rohkem joosta ja vaadata, kui kaua ma suudan joosta 6min/km, aga jälle see jalg! Oh mina ei tea. Tegin 1km aeglast sörki Tammele, soojendus ja väike venitus. Sain seal 2 km korralikult joosta ja siis hakkas jälle peale, 2,5km peal jäin seisma veidiks, venitasin, sörkisin ringi algusesse ja koju. Sörkida nagu saan, aga kiiremaid ja pikemaid samme ei saa teha, sest paremal jalal on valus, samas muutub justkui veiid tuimaks ja raskeks (komistasin mitu korda). Kõik treenerid on öelnud, et tee korralik soojendus, olen teinud ju, aga see ei sõltu üldse enam sellest.Küll uus nädal parem on :)Treenerilt sain treeningkava ka kätte. Lähinädalatel sammun siis spordiklubisse. Enne peaksin ära otsustama, et  mitme kuu kaardi ma ostan. Lisaks küsisin arvamust, kas ma nädal enne poolmaratoni peaksin 17km rahvaspordiüritusel jooksma. Ta küll ütles, et ei tea, kui hea ma olen, aga ütles, et ise teeks teiperit. No mina olen küll väike harrastaja ja ei peaks seda tegema päris nii nagu päris sportlased, aga veidi proovida - miks mitte? Ma nüüd juurdlen selle üle veidi.Spordiklubis käin ma kindlasti umbes aprillini. See on hetkel umbes 7 kuud.

Arena - asub mulle peaaegu kõige lähemal, on bassein, mulle meeldivad treenerid. On sõudepsinning (minu teada seda teistes Tartu klubides ei ole). Töö kaudu kuukaart 38 eurot (muidu 42.-), see aga kehtib vaid siis, kui ostan ühe kuu korraga.  3 kuud 111 eurot (37 eurot kuu), 4 kuud 146 eurot (1 kuu 36,5), 6 kuud 210 eurot (1 kuu 35 eurot).

Arctic Sport Tartus - asub minu jaoks kaugel. Klubi väga kiidetakse, on bassein, palju trene. Kuid hindasid kodulehel ei näe, peab tegema lepingu ka. Tean, et üksik külastus on 13 eurot ja kuukaart on üle 60 euro. (vanadel olijatel peaks soodsam olema).

MyFitness Lõunakeskuses ja Kesklinnas - jällegi kaugel, kesklinnas pole kuskile tasuta parkida. Jällegi leping ja liitumistasu (online 20 eurot), 2 kuud järjest saab puhkust võtta, aga siis tuleb ikka 8 eurot koos maksta, liitumistasu ka (muidugi on kampaania pakkumisi ja saab ilma). Treeningpakett 47 eurot ja kui ma õigesti aru saan, siis lepinguta 75 eurot. Käia saab mõlemas Tartu klubis.

Fitlife Tammel ja Eedenis - ma ei tea sellest suurt midagi. Eeden on kaugel ja minu teada on Tammel trenne vähem. Samas Tammel ongi see siis kõige lähemal asuv spordiklubi mulle. Liitumistasu 15 eurot. Leping. Lepinguta Eedenis kuu 60 eurot, Tammel 45 eurot. Täispakett Eedenis 50 eurot, Tammel 35 eurot. Tore on see, et on ka hilisõhtupakett ehk 7st 16ni ja 20st 22ni, paraku Tammel seda pole. Puhkuse ajal kuutasu 6 eurot.

Tartu Ülikooli Spordiklubi - minu kodust taas kaugel. suur(!) parkla. kuukaart 42 eurot, püsikliendile 35 eurot. Palju erinevaid trenne. Ilusad ruumid.

MV Spordiklubi - asub Riia tänava lõpus. Ma ei tea, kuhu seal autosid pargitakse. hetkel aasta sooduspilet 248 eurot!! Kuukaart muidu 42 eurot (hetkel 30.-). Hetkel reklaamivad uuenenud ruume ja uusi trenne. Väljas ei näe hoone kõige parem välja, aga kursaõed käisid kooli ajal seal päris palju trennis ja midagi halba nad ei öelnud.

MTÜ Spordiklubi - väga kaugel ei asu, tore parkla. Kuukaart 49 eurot, AGA see ei sisalda jõusaali. 6 kuud 195 eurot.

No comments: