Sunday, September 21, 2014

Käisin posti toomas aka seenelkäik

Läksin eile posti tooma. Maal tähendab see seda, et tuleb veidi valutada. Vana postkast asus 700meetri kaugusel, läbi ilusa metsa. Aga teel vaatas vastu niii palju ilusaid seeni, et ma lausa pidin neid pildistama. Kõige rohkem nägin kärbseseeni ja muidugi pilvikuid. All vasakult teine on üks hiiglaslik mingisugune puravik!Kui olin ajalehega tagasi jõudsin, siis olin võtnud ka mõned ilusad seened kaasa. Emale aga riisikad päris meeldisid, niisiis võtsin korvi ja läksin uuesti metsa. Poole tunniga sain pea terve korvi kuuseriisikaid ja ehk ka mõne porgandiriisika. Kukeseeni ei leidnud. Olid ka ilusad männiriisikad ja kaseriisikad, aga kuna neid peab kupatama, siis neid ma korjama ei hakanud. Ja sirmikuid korjaisn hiljem Härrale. Täna hommikul praadisimegi neid ja isegi mina sõin. Nagu ema ütles, et kui ei teaks, et seened, siis ei teakski. Maitses jah nagu miski muu, aga välja nägid nagu seened.

Nii et nüüd võin öelda, et olen sel aastal seenel käinud ja isegi seeni söönud.

No comments: