Sunday, September 14, 2014

Laupäev

Äratuskell helises kell 8. Härra ärkas pool 8, sest nohu oli temani jõudnud ja magamine polnud enam kuigi lihtne. Mina ärkasin veidi enne kella 9, sest Härra oli juba üleval ja mul polnud enam äratust vaja, ja vudisin ruttu kurku kuristama, sest jälle oli nii-nii valus. Veidi pärats 9 saatsin Härra maale, nunnutasin läbi akna naabrite kassi ja pool 10 alustasin koristamisega. Ma ei teinud mingit eriti suurt koristamist, võtsin tolmu, riiulitelt, panin asjad õigetesse kohtadesse, vahetasin jalanõude riiulil jalanõud välja, panin õhukesed jakid kappi peitu, sorteerisin salle, tolmuimegaja tõmbasin põrandad üle, puhastasin ja koristasin vannituba, pesin veel ühe masinatäie pesu, koristasin köögi ja  sorteerisin asjad, mis koristamise käigus olin pannud voodi peale. Pärast kella 12 läksin linna poole. Õues tervitas mind ikka veel see armas kiisu. Jalutasin läbi Loitsukelleri ja otsisin sealt kahte asja, mida ei leidnud , aga ostsin teed.


 Käisin läbi Kalevi poest, aga õnneks oli seal väga palju rahvast ja kommi ma ei ostnud. Jalutasin läbi Kaubamaja ja käisin turul, kust ostsin sealiha, kanakintsu ja kurki. Jalutasin korra taskusse ja sealt avaturule ning ostsin veel kurki ning poest komeeti. Jalutasin Zeppelini ja ostsin plekieemaldajat ning käisin Maximas ning ostsin leiba ja piima ning jäätist, sest kurk oli jälle valus. Hakkasin kodu poole jalutama, aga siis helistas õemees, sest meil õega oli vaja teha kaubavahetust. Hea inimene korjas mu linnast peale, sets kaup oli mul muidugi kodus. Mul oli selle üle ütlemata hea meel, sest taaskord olid mu kotid nii rasked, et ma ei tohiks neid kanda. Kodus kaalusin ära - 4,7kg ja 5,2kg. Kodus tegin süüa ja mõtlesin, et peaks veel veidi koristama. Hakkasin pesu triikima ning kuigi plaan ei olnud kõik ära triikida, siis seda ma siiski tegin. Jõudsin veel ühe osa oma sarja vaadata ja veidi uimerada ning tuligi Härra koju. Ei, jooksma ei läinud, aga homme!

No comments: