Sunday, September 28, 2014

Saadjärve Sügisjooks

Pikalt mõtlsin kas minna, sest kuue päeva pärast on poolmaraton, aga otsustasin, et lähen. Kui ma nüüd selle jooksu kokku võtan, siis ma ütlen lihtslt, et mul oli raske. Vaim ei olnud valmis ja keha oli väsinud, kuigi ma sel nädalal pole eriti jooksnudki, aga stress on stress. Mul on kilomeetrite aegur aske suvega võrrelda, sest endomondo arvates jooksin ma üle 18 kilomeetri ja kuigi esimesed kilomeetrid tunduvad õiged, siis lõpus tuli mingi nihe sisse. Alustasime veidi alla 6min/km. Alguses jooksime väikeses grupis, mina ja üks töökaaslane ees, teised meie taga. Juba see oli viga, sest kogu selle suure tuule saime me endale, oleksime pidanud noormehed ette suunama ja ise nende tuules jooksma. Teisel kilomeetril hakkas mul see parem jalg taas selle kummalise koha pealt valutama ja mul läks tempo aeglasemaks. Mingi aeg need noormehed vaatasid, et tempo on lagenud ja läksid mööda ja kiirendasid. Mina üritasin oma jalaga hakkama saada ja mõtlesin, et vajadusel saan joogipunktis venitada. Jalg aga andis järele ja kuskil 4.-5. kilomeetri peal enam ei valutanud, küll aga oli selline külgtuul, et ma mõtlesin, et lähen lendu. Ja see sama tuul oli ka ju eest ja teise külje pealt, tagant oli väga vähe. Ja siis ma tundsingi, et kuidagi raske on, samuti ei olnud sellist rõõmu nagu tavaliselt.

Enne esimest joogipunkti proovisin geeli ära. Veidi jõudu vist andis, sest sain töökaaslase peaaegu kätte, aga siis tuli pikk tõus ja ei saanudki. Seejärel jällöe pikk sirge külgtuulega, avhepeal veel pikk tõus. Teise geeli võtsin 3km enne lõppu ehk teises joogipunktis, ma ei tea, kas powerit tuli, aga sellest viimasest järsust künkast ma kõndisin (suvel ma jooksin, kui oli +30!). Ja umbes viimased 3km valutas mul vasak jalg.

Lõpetasin siis ajaga 2h2min ja mõned sekundid ka ilmselt. Ei tasu vist poolmaratonil tempohoidja sappa minna, kes jookseb 2h-ga?! Võib-olla ühe tunni peaks vastu, aga mitte rohkem.

Kui jooks sai läbi, siis ma sain aru, et mu parem jalg valutab ja on valus! See ei ole kunagi pärast jooksu valutanud. Venitasin ja trikitasin, nüüd määrisin, ma ei tea, mida teha :(

Ja pulss oli mul 180+ x' (okei, vahepeal oli ka 177x'-179x'). Vähemalt ma tean, et jõuan küll selle pulsiga joosta, aga aeg oleks võinud parem olla ja tulla.Jääme siis laupäeva ootama!
tegelikult panin tulleka peale ja pea oli ka kaetud ja pool ajast ka kael.

No comments: