Wednesday, October 1, 2014

Isutus

Isutus on mind jälitanud juba mitu viimast nädalat. Mitte ühegi toidu järele ei ole isu, aga söön sellepärast, et kõht on tühi ja sööma peab. Kui oma päevamenüü peale mõtlema hakkan, siis tekib selline tüdimus, sest mitte midagi justkui ei taha, aga sööma peab, millegi järgi ei isuta. Eks selliseid perioode on varemgi olnud, aga praegune kestab kuidagi pikalt. Mul on hea toitumiskava, mida ma justkui jälgin, aga tegelikult ei taha midagi, aga samas ei taha ma ka midagi muud süüa, jooks vaid vett ja oleks!


Tavaliselt tekivad sellised perioodid, et isutab vaid ühe toidu järgi ja muud ei taha. Nii ma sõin eelmine sügis mitu kuud lõunaks tatraputru sulajuustuga. Kui ma tatrasalatit tegin, siis seda sõin ka umbes 5 päeva lõunaks ja õhtuks. Kunagi suvel tegin kalasuppi ja sõin sedagi vist 4 päeva lõunaks ja õhtuks ning nüüd pole seda enam üldse tahtnud. 2 või 3 nädalat sõin lõunaks porru-õunasalatit, ilmselt oleks seda sel nädalalgi söönud, aga ma ei leidnud poest ilusat porrut. Puhkuse ajal jõin/sõin smuutisid, nüüd ei ole neid üle kahe kuu puutunud. Päris ühekülgne või mis?


Tatart ei taha ma üldse näha, läätsesid ka mitte, täna sõin riisi ja rohkem ei taha, isegi kartulit ei taha, pastat ei taha, muna söön hommikul ja lõunaks ei taha, kurki tahan, aga head kurki enam pole, makrat eio taha, kodujuustu ei taha, keedetud/hautatud juurikaid ei taha... Aga selle mitte tahtmisega kasvab jällegi magusa isu, tegelikult ei kasva, aga magusat sööks, sest see mulle tegelikult maitseb. Kui keegi viimasel ajal tööle miskit toob, siis ma ikka võtan tükikese kooki, muidu ma seda ei teinud. Minu lõunaoode ja õhtuoode on täiesti paigast läinud, neid nagu polegi.


Homse lõuna pärast ma muretsema ei pea - söön midagi kerget (jogurt/õun) kella 12 ajal ja juba kell 13 ootab meid Põhjakas miskit huvitavat. Aga mida oma isutusega teha?edit: tänane menüü - hommikul sõin 1 praemuna + üks munavalge, fazeri kaeraleivakese võiga, väikese jogurti ning jõin kohvi ja vett; oode jäi ära ning lõunaks sõin 3 spl pruuniriisi (keedetud) + 3 spl punaseid läätsesid (keedetud), juures oli veidi suitsuliha, Jassi seemneleiba ja ühe väikese jogurti; kella 3 paiku sõin õuna; kella 5 aeg sõin ühe banaani, sest kõht oli tühi, aga oli kiire linna; kella 6 ajal jõin kohvi ja sõin veel ühe Fazeri kaeraleivakese; kella 8 ajal jõin veel ühe kohvi ja sõin muffinit (tegelikult tuli ahjust lasanje, aga seda ma ei taha :( ). Ja nüüd on kell pool 10 ja mul on kõht tühi! Muidugi on kõht tühi, ma pole juba 10 tunni jooksul midagi korralikku söönud. Nii et nüüd söön ma õuna, joon vett ja teed.

No comments: