Thursday, October 23, 2014

Kaks ruutu šokolaadi

Eile õhtul ostsin poest sojakastet. Enda arvates mäletasin, kuidas ma selle riiulisse panin, aga kui täna seda vaja läks, siis ei leidnud seda mitte kuskilt. Lõpuks vaatasin isegi külmkappi ja kahtlustasin, et võisin selle ka prügikasti visata.. Viimase võimalusena vaatasin käekotti. See oli seal.

---

Härra otsis ühte enda arvutiasjade karpi. Küsis, kas ma olen mõne minema visanud. Muidugi olen! Asju ma ära ei ole visanud, need olen kokku pannud suurtematesse kastidesse, aga karpe olen ikka omajagu ära visanud (ehm.. okei, vana (töötava!) ruuteri adapteri viskasin ma küll kunagi minema). Probleemiks oli aga see, et Härra ostis uue graafikakaardi (alles ta ostis uue!) ning ta tahaks vana maha müüa, sest hea kaart ei ole just odav lõbu. Aga kui keegi Tartust väljas tahaks selle ära osta, siis peaks selle saatma, aga selleks oleks vaja head karpi. Mina muidugi pakkusin, et kui ta juba uue ära ostis, siis ta võiks selle ju uue karbiga teele saata, aga sellega polnud Härra samuti nõus, sest kui paari aasta pärast tahaks ta selle ära müüa, siis oleks ka karpi vaja (kui ma poleks seda vahepeal ära visanud :D). Mina soovitasin tal müügikuulutusse kirjutada: "karpi alles pole, sest naine viskas selle minema, aga vajadusel võib selle saata kingakarbiga, sest neid tal jagub."

---

Ma olen juba mõnda aega autole talverehve otsinud ja hindade pärast soovinud pea liiva alla peita. Sai uuritud ühest ja teisest kohast, kasutatud tutvusi, kuid päris seda, mis tahtsime (mis see küll oli?) ei leidnud. Täna aga läksime pärast tööd ühest kohast läbi, tegelikult on see täpselt Härra töökoha vastas. Ja leidsimegi sealt rehvid. Nii et see mure lahenes. :)

---

Mäletan, et 2013 kevadel oli tööl alati pärastlõunal väga raske olla, lihtsalt tuli meeletu uni ja väsimus ning see ei kadunud mitte kuskile. Liisukese proovisime erinevaid nippe, kuid ei leidnud midagi, mis selle une minema peletaks. Ja ühel hetkel see lihtsalt kadus. Aga eile ja täna oli see kohutav tunne tagasi, lihtsalt võikski istudes magama jääda. Samasugune tunne on vahel loengutes, eriti sellisel juhul, kui on mingi väga pikk periood vahele jäänud, siis ei ole enam harjunud istuma ja kuulama, uni tikub vägisi peale.

---

Vahepeal on tulnud lumeta tali. Täna hommikune -8 C (tajutav oli vist -11C). Harjumatu. Mulle väga meeldis möödunud aasta pikk sügis, oli küll vihmane ja sobune, aga vähemalt oli soe. Mulle sobiks, kui lumi tuleks jõuludeks ja hakkaks veebruaris kaduma (Tartu Maraton võiks ikka toimuda), aga kevad tuleks ruttu, oleks soe ja kestaks kaua. Talvega on veel selline mure, et ma ei tea päris täpselt, kuidas mu auto akule suuremad miinuskraadid meeldivad, tegemist on diiselmootoriga ning aku vanusest pole aimugi. Lohutan (?) end sellega, et Härra auto (samuti diisel), mis on võimsam (mootor 2,7 vs minu 1,6), uhkem, kiirem, ilusam, suurem, (nii on :) ) on meil kõikidel talvedel vaja läinud krokodille, seda ka siis, kui olime ostnud uue aku.

No comments: