Friday, November 21, 2014

#106 Teatriõhtu

Teisipäeva õhtul oli teatriõhtu koos Härra ning L&A-ga. Sel korral siis Vanemuise lvastus "Fanny ja Alexander" väikeses majas. Kusjuures mulle meeldib Vanemuise väike maja palju rohkem, pärast remonti on seal nii avar ja veel ilusam, üldine olek hubasem ja armsam. Ning mis seal salata - meie kodule tunduvalt lähemal.

Kuigi ma siin kirjutasin nimekirja, mida võiks vaatama minna, siis ilmselgelt ei olnud ma "Fanny ja Alexandriga" lähemalt tutvunud. Esimene vaatlus ehmatus mu täitsa ära. Ma ei kannata ropendamist silma otsaski! Ja siis kuulen seda lavalt väikese poisi suust. Ja siis need seksitseenid. Mõtlesin küll, et mida ma sela küll teen? Lisaks sain teada, et kokku kestab see 3h45min, ka seda ei olnud ma lugenud.

Niisiis pärast esimest vaatlust mõtlesin, et kui samuti edasi läheb, siis teisel vaheajal lähen mina ära.

Teine vaatlus oli tunduvalt parem. Üldises pildis ei olnud ka seda ropendamist nii palju, aga mina kui inimene, kes ei ropenda, minu jaosk on iga ropp sõna liig mis liig. Suhteliselt linnutiivul läks ka kolmas vaatlus ja lõpuks ei tundnudki, et me  olime seal pea neli tundi.

Kokkuvõttes jäin rahule, aga uuesti vaatama ei läheks, mingit väga erilist emotsiooni samuti ei tekkinud. Mitmest kohast/asjast ei saanud aru, oli kuidagi segane, aga et targemaks saada peaks tutvuma ehk filmiga. (Samas ma ei ole kindel, et ma seda filmi näha tahaksin.)


---

Ja kui ropendamisets rääkida, siis see on lihtsalt kole ja vastik. Vahet ei ole, kelle suust need sõnad tulevad. Noortest naistest ja emadest ma parem üldse ei räägi, aga ka meesterahvaste suust on seda valus kuulata. Milleks? Sobib kenasti Virumaa Teatajas ilmunud kiri ( <--link, ma ei taha seda pealkirja siia kopeerida).  Mõni aeg tagasi lugesin ühte blogi (loen neid ju üsna palju) ja nägu vaju aina rohkem ära, kuni ma lõpuks Internetiakna kinni panin, sest need olid kohutavad sõnad. Minu meelest ei kõlba ka selgitus "minu blogi, kirjutan, kuidas tahan" mitte kuskile. Palun õpi end väljendama teismoodi, ka viisakalt saab. Meeldis mulle üks blogipostitus - "Kas see on ok?"

No comments: