Sunday, November 30, 2014

Nädalavahetus

Ma naudin nädalavahetusi, kui saan olla kodus (mitte, et mulle maale ei meeldiks minna, aga ütlemata mõnus on ärgata enda voodis, siis kuni uni ära läheb). Telefon on olnud lennurežiimil, keegi ei tülita, äratust ei ole, ühel hetkel lihtsalt avad silmad ning tunned, et nüüd võiks varsti ärgata. Aga enne kui see varsti kätte jõuab, saab veel Härrale kaissu pugeda. Hommikusöögi kõrvale vaatasime Mentalist'i, algas seitmes hooaeg (NB: tegelik avalöök pidi olema täna, aga üks Kanada kanal näitas juba neljapäeval).

Nagu eelmises postituses mainisin, siis ärkasin paistes ja valutava käega ning seetõttu viskasin peast välja kõik koristamise ideed. Lõunaks läksin trenni, lisaks käisin saunas. Koju jõudes hakkasin tegema kanapüreesuppi, tegelikult oli Härral mõttes minan välja sööma, aga mina seda ei teadnud ja nii sõimegi suppi. Me polnud seda üsna kaua söönud. Möödunud nädalavahetusel tõin Virumaalt üleliigse rösteri ära - mulle meeldib seal teha musta Jassi leiba ning määrida peale Saarema soolakristallidega võid. Vaatasime ka sarja Gotham, alustasime sellega alles hiljuti. Ma lootsin, et seal on Batman ka, aga Bruce on seal alles noor poisike, kes on vanematest ilma jäänud. Pool 17 jäin ma magama, kui ma poelks äratust helisema pannud, siis oleksin ärganud alles mitu tundi hiljem, aga sain kuidagi ikka tunnike hiljem üles. Avaldasin soovi käia Eedenis, kus ma tegelikult alles reedel käisin, aga ma ei kannata silmaotsaski seda parklat, rahvast oli ka palju, nii ma jalutasin vaid korra sisse ja kohe välja. Tegelikult oli mul üks kinkekaart, mis hakkas aeguma, tahtsin selle ära kasutada, seetõttu läksingi sinna mütsi otsima. Eriti suur valikut ei olnud, aga N-trendist ma endale ühe ikka leidsin, soe ja tutiga. Lisaks mainisin Härrale, et mul oleks vaja jopet. Mul on jakid, mantlid, spordijakid, spordijoped, aga mul ei ole eanam mitte ühtegi sellist talvejopet, mille paneks tõelise pakasega selga või millega läheks lume sisse möllama. Härra aga tahtis uut mütsi. Niisiis suundusime edasi Lõunakeskusesse. Proovisin erinevaid icepeak'i jopesid ja fiveseason'i omasid, mõni meeldis rohkem, mõni vähem, aga midagi ostma veel ei hakanud. Mõtlen rahulikult kodus ja kuskilt võiks see raha ka tulla (hetkel on mul tegelikult kokkuhoiupoliitika). Härra leidsin lõpuks Revservedist ühe mütsi, mitte ideaalse, aga sobiliku. Miks tehakse selliseid mütse, mis ainult silmini vajuvad ja sellised lõta-lõta on?! Käisime tehnikapoes ka. Mulle tundusid kõik induktsioonpliidid tavalistest laiemad. Lisaks vaatasime ka külmikuid, Härra hakkab vaikselt arvama, et oleks uut vaja, sest aeg-ajalt teeb praegune kummalisi hääli (eriti öösel). Mina leian, et ei ole vaja. Niisiis tegime diili, et uus külmkapp tuleb siis, kui meil uus kodu on (ei, me hetkel ei otsi uut kodu, aga unistama peab ikka suurelt). Aga meile mõlemale meeldib selline külmkapp.

Kodus jõime glögi (mina joon segan alkoholivaba glögiga) ja vaatasime sarju.

Täna otsustas Härra maale minna. Väikese ehmatusega ärkasime pool 10, ma ei olnud äratust helisema pannud, sest tahtsin, et me puhkaksime. Mina seadsin end kirikusse. Tartus on minu lemmik Salemi kirik. Seal on alati kõik nii soe ja armas. Pärast I advendi jumalateenistust läksin veel linna. Käisin Loitsukelleris (paastutee, nädalavahetusel on püsikliendile kaup -10%), jalutasin läbi paarist poest ning käisin kahes toidupoes. Kodus küpsetasim ena tehtud taignast piparkooke. Koristasin nii palju ja vähe kui käsi lubas, valmistasin ette uue laari toorjuustu (hetkel külmkapis ja tahkeneb) ning sättsin end pesutriikima. Alguses arvasin, et triikimisest ei tule midagi välja, aga tasakesi sain hakkama.

Laual põleb üks küünal. Piparkoogid on maitsvad. Gutta mustsõstranektar on kuumana väga hea, kuigi ma eelistaksin kuuma jooki, aga ma ei ole seda poodidest veel leidnud.

Ja homme ongi detsember.

Praktilistest asjdaest oleks mul vaja: talvejopet; uut käekotti; pika soonikuga sõrmikuid, et randmed soojad oleks (ma isegi eile nägin mõnda, aga mul on tavalisest suurem käsi ja need universaalsed suurused pole just mulle loodud). Aga elan ka nendeta. Ja loodan, et tuleb pehme talv ja varajane kevad.

No comments: