Thursday, November 6, 2014

Põhjatuul

---


Nädala alguses kurtsin, et väga lootsin selle nädala hommikutel veidi kauem magada, aga kui koolitus ära jäi, siis see võimalus kadus. Selgus, et mitte päris. Eile ma läksingi tööle kella 11-ks ehk võtsin hommikul 3h välja, mis ma jaanidel olin tööl olnud. Aga täna hommikul ärkasin ma 07:30. Ma mäletan hetke, kui õhtul äratuse sisse lülitasin, aga ilmselt häkkisin ma midagi ära, sest äratusest ja õigets kellaajast polnud jälgegi. Magada oli hea, aga hommik läks kiireks. Aga tööle jõudsin umbes 08:15 või paar minutit varem. Hakka või igapäevaselt 07:20 ärkama ja väga kiiresti tehes jõuaks kella 8-ks tööle...


---


Käisin eile eriarsti juures, kuhu perearst mind septemberis saatis, aga kuhu pidin ma niikuinii minema. Näitasin lihtsalt näo ära, sest aktiivne valu on üle läinud, kangust esineb endiselt, vahel ka valu, aga ei midagi sellist nagu augustis või septembris. Samuti ei tahtnud ta mulle kiirgust anda, sest mulle on viimase kahe aasta jooksul RÖ ja CT-d ja veel miskit tehtud rohkem kui küll ning ei ole eriti loota, et need pildid midagi näitaksid. Küll aga selle kliiniku registratuuris töötab ühe mu sõbranna õde. Täietsi ühe pere lapsed! Ma ehmatasin ära, et mida tema seal teeb, isegi hääl oli sama! Pärast jõudisn veel linnas käia, aga panga külastus oli väga halb idee, sest pensioni päev oli, seal oli niii palju rahvast.. ootasin veidi, andsin enda numbri ühele naisterahvale ning läksin ära. Käisin Kalevi kommipoes komeeti ostmas, jalutasin läbi Kaubamaja,  jõi Taskus hommikukohvi ning sõin jogurit, käisin Zeppelinis ja toidupoes ja jõudsin kell 11 tööle.  Selline mõnus hommik.


---


Laenutasin raamatukogust (õe kaudu, sest ma ise ei ole raatukokku väga ammu sattunud) Austria kirjaniku D. Glattauer'i romaani "Hea põhjatuule vastu". Selle romaani etendus Vanemuises on üks minu lemmikuid! Ma läheks seda veel vaatama, aga Härra on taaskord seda meelt, et kaks korda pole mõtet. Seetõttu laenutasingi raamtu, sõbranna soovitas. Kui esimene osa läbi, siis loen ka teise osa - "Kõik seitse lainet".


---


Homme on koolituspäev Jääaja keskuses. Kell on juba üsna palju, mul ongi aeg enda loeng üle vaadata. Pärats lõunat või päratslõunal filmi ajal saab keskuses ka ringi vaadata. Lisaks selgus, et asutuses on teisigi, kes seda koolitust soovivad, see tähendba sed,a et kui resursse on, siis me muidugi teeme. Me eelistame seda teha austusest väljaspool, et saaks korra töö müüride (suhteliselt otsene mõiste :D) vahelt välja, vabam olek, parem meel ja veidi lõõgastav ka.


---


No comments: