Thursday, November 13, 2014

Puhkus paistab

---


Täna käisin autol rehve vahetamas. Hea meelega oleksin need juba külmalaine ajal ära vahetanud, aga sel hetkel polnud suverehve millegi vastu vahetada. Härra töökoht sai soodsama rehvivahetuse pakkumise Baltyre Eesti AS'ist, pakkumine kehtis ka isiklikele autodele ja nii ma sinna esmaspäeval aja panin. Sel ajal kui nemad rehvid vahetasid (jt vajalikud toimingud tegid), jõin mina ooteruumis kohvi ja lugesin lehte. Minule meeldis. Nüüd on veiid kindlam olla ka. Juba eile öeldi, et "täna on selle nädal kõige soojem ilm", aga täna oli ju ka?


---


Eile sain ühe sõbraga kokku, kellel oli möödunud nädalal sünnipäev. Selle puhul läksime Kapriisi sööma. Mina jäin ikka oma lemmiku juurde ehk tandoorikanasalat, aga võtsin ka magustoitu. Kummalisel kombel aga lattet ei joonud. Salat oli imehea nagu alati. Ning kook oli mõnusal kakaone ehk mitte liiga magus.


---


Pätu on meie wok-panni põhjast ära kriipinud ning viimasel ajal jääb kõik sinna kinni. Suurem osa toite teeme me sellel pannil ja seetõttu otsustasin poest uue osta. Siiani oleme kasutanud Ballarini oma ning otsnud selle Kaubamajast. Käisin eile õhtupoolikul Tartu Kaubamajast läbi, aga seda õiget wokki ei leidnud. Midagi muud ostma ei hakanud ning tegi kodus veidi uuringut Internetis ning selle tulemusel otsustasin minna Prismasse panne vaatama. Samas olin kindel, et soovin seda, mis meil oli. Täna aga lippasin Lõunakeskusest läbi ja käisin Maksimarketis, igaks juhuks otsustasin panne vaadata ja mida ma nägin! Ikka seda õiget panni. Muidugi ostsin ma selle ära. Nüüd on meil uus ja ilus wok-pann ning püüame Pätu sellest eemal hoida.


---


Ma otsustasin üle tüki aja, et lähen juuksurisse. Olin juba oma tavapärasesse kohta endale aega kirja panemas, aga otsustasin igaks juhuks vaadata HeaDiili vouchereid. Nimelt armas Liisuke ikka ostab neid ja on Tartus nii päris mitmetes salongides käinud. Mõnes kohas on ta väga rahule jäänud, aga teises kohas tehakse kuumakääri lõikus 15 minutiga ära! Viimane kord usaldasin ka tema valikut ning käisin ühes salongis voucheriga. Olin veidi skeptiline, aga üllatusin positiivselt. Suhtumine oli sõbralik ja professionaalne, voucheri peale i vaadatud viltu, lõikusega jäin rahule ja aega kulus nii nagu ikka. Ja tänagi leidsin sealt just selle voucheri, küll ilma pesuta, aga see polegi oluline. Aga ikka kuumkäär. Lisaks vaatan endiselt kuufaase. Ku hakkab kasvama 22.10, kõige parema meelega läheksingi siis 22. või 23. november, aga vägha ei sobi, niisiis lähen 26.11., mis sobib ka veel.


---


Tööl on viimasel ajal hullumaja. Selle peale küsib tavaliselt Hära: "Kas sa töötad hullumajas?" Ausalt öeldes ega väga kaugel sellest see asi ei ole ka. Aga puhkus algab juba 3,5 nädala pärast! Reedel olen direktori juurde  kutsutud. Selle peale Härra küsis, millega ma nüüd hakkama sain. Hea tööga? Ma ikka loodan uueks aastaks kolm lisapuhkusepäeva saada. Täna rääkisin enda kabinetikaaslasega suvest ja puhkusest. Midagi tuleb välja mõelda, sest sellist suve nagu oli möödunud aastal - mina ei ole nõus, ma ei jõua ja ma ei taha ja see ei ole reaalne. Ma mõtlen seda, et ma kaks nädalat asendasin kahte inimes (+ veel üks nädal ühte inimest)t ja vahepeale tegin enda tööd ja lõpuks oligi selline tunne, et puhanud ma sel suvel ei olegi. See ei ole ju reaalne, et teha kolme (!!) inimesi tööd, jah, ma ei saa öelda, et tegin seda kõike 100%, sest ei teinud, see ei olnud võimalik, igast tööst tegin kõige vajalikumad ja erakorralised asjad, aga mis vähegi andis, selle lükkasin edasi. Minu põhimõte oli see, et ma hommikul võin minna poole 8ks tööle, aga 16:30 olen ma läinud.. see töötas. Aga kui mõlemad töökaaslased tagasio olid, siis läks mul veel umbes kolm nädalat, et teiste tööasjadega joonele jõuda. Mingeid puhkuseasenduse tasusid ka ei ole, mitte et seetöö oleks lihtsamaks teinud, aga veidi parem tunne oleks võib-olla nädal või kaks olnud ja kolmas nädal oleks ikka minust zombi tulnud. Aga meid on kolm ja mina olen ainus, kes nende kahe tööd oskab. Aga me kõik tahame juulis puhata ja vähemalt kolm nädalat. Ja sel aastal tahaksin Härraga samal ajal puhata, Liisuke tahaks enda noormehega... Keeruline ju?


---


Täna tellisin lõpuks Photopointist fotod ära. Mul olid Cherry voucherid. Mulla ikka meeldib, et olulisemad pildid on päris ja neid saab vaadata. Kahjuks ei ole meil endiselt fotoalbumit! Olen seda mitu aastat otsinud, aga sobivat pole ikka leidnud. Samuti on fotosid juba nii palju, et ühte albumisse need ära ei mahuks. Sel korral ostsin endale ainult kaks voucherit ehk 110 fotot, aga esimest korda oli seda liiga vähe! Olen sel aastal palju rohkem pilte teinud kui möödunutel ja seetõttu ei tulnud valik lihtsalt. Aga olen targem ja jätan selle kausta alles ning kui uuesti fotosid tellima hakkan, siis saan alati ülevaadata ja juurde tellida. Algselt ei saanud ma Photopointi lehel seda sooduskoodi kuidagi sisestatud, kümneid kordi ütles, et sellest koodi ei ole, proovisin copy-pastega, võtsin üleliigse tühiku ära, võtsin sidekriipsud ära, aga ei miskit. Lõpuks sain, õe abiga ehk, aga kuidas, seda ei teagi. Peaasi, et on olemas ja uuel nädalal saan fotod kätte.


---


No comments: