Saturday, November 8, 2014

Totu...?

Hiljuti tellisin  õele ja sõbrannale Placent Active šampooni ja palsami (endale olin alles hiljuti tellinud + ampullid). Head tooted. Viimasel ajal reklaamib ka televisoonis.  Aga hetkel pole see oluline. Möödunud korral tegin töökaaslasele ülekande SEB pangast, aga kuna mul sinna mingit sissetulekut ei lähe, siis selleks korraks seal enam raha ei olnud. Mõtlesin, et maksan siis Swedbangast, sest niikuinii oli plaan SEB'ist loobuda. Otsisin SEB pangast välja töökaaslase kontonumbri, tegin copy-paste, kinnitasn, parool ja kõik oli justkui tehtud.

Täna oli töökaaslane vaadanud panga väljavõtet ja minu ülekannet see ei näidanud (ülekande olin enda arvates teinud kolmapäeval). Kui ma seda teada sain, siis olin ise koolitusel ja ei saanud ka kontrollida. Tartusse jõudes vaatasin Swedpanga väljavõtet automaadis ja see näitas kenasti, et summa on arvelt maha läinud. Mul oli veidi aega, niisiis jalutasin SEB panka, tahtsin üle vaadata, kas olen kogu raha on arvelt maha võetud, et saaksin arve sulgeda. Ja mida ma näen? Täpselt see summa, mille ma kandsin töökaaslasele, on kolmapäeval minu SEB panka tulnud. Ma olin segaduses, võtsin selle raha välja ja mõtlesin, et kes küll mulle raha võlgu on? Kontoris oli võimalik ka internetipanka logida, tegin seda ning nägin, et ma ise olin endale ülekande teinud, ometigi olin kirjutan sinna töökaaslase nime. Panin aga raha uuesti arvele, läksin uuesti internetipanka ja tegin SEB kontolt ülekande ära.

Kodus vaatasin uuesti Swed'i ja sain aru, et olin copy-paste ajal vea teinud - kopeerisin töökaaslase nime, kuid enda konto. Ning kuna makse oli erinevate pankade vahel, siis pank ei kontrollinud, et nimi ja konto kattuksid. Niisiis oligi mul enda Swedbanka salvestatud määratud maksete alla töökaaslase nimi, kuid enda konto.

Ikka juhtub, eks? Päris tobe tunne oli.

PS: kui ülekanne sai tehtud, siis läksin telleri juurde ka ning ütlesin, et sooviksin oma arve sulgeda. Ta ei küsinud "miks" ega midagi muud, klikkis veidi arvutis, printis välja pabereid ning palus mul need allkirjastada. Ja oligi kõik. Selle 23 senti, mis mul arvel oli, said nad endale. Aga minul on nüüd vaid üks pangakonto.

1 comment:

Jane Valss said...

Mina pole ka SEB-ga rahul ja kavatsen konto sulgeda. Kohutavalt uimane pank.