Sunday, January 4, 2015

"Mandariinid" ja "Gone Girl"

Ma ei oska filmide ohta adekvaatset kriitikat jagada. Minul on lihtne: film meeldib või ei meeldi. Ja ongi kõik. Mind (üldjuhul) ei huvita näitlejad (kuigi jah, on mõned, kes mulle väga ei meeldi). Mulle ei meeldi liiga ulme või täielik komöödia, samas romantilisi komöödiaid käiks aeg-ajalt ikka vaatamas. Mulle ei meeldi sõjafilmid, sest need kisuvad veriseks, teised verised filmid ka ei meeldi, kuigi actionit vaatan aeg-ajalt hea meelega.
Viimastel aastatel olen ma Eesti filmides küllaltki palju pettunud, sest need, mida ma näinud olen on taaskord verised ja minu jaoks depressiivsed. Tahaksin rohkem näha selliseid filme nagu "Lammas all paremas nurgas" ja "Viimne reliikvia" ja "Kevade". Samas ei m ole mu hinnang eriti adekvaatne ja see põhineb ainult nendel filmidel, mida ma viimastel aastatel näinud olen, näiteks "Punane elavhõbe" ja "Pangarööv". Tegelikkuses on Eesti filme palju rohkem ja ma võiksingi neid rohkem vaadata, siis ehk muutuks ka arvamus.

Eile õhtul võtsime kätte ja vaatasime ära filmi "Mandariinid". Ja mulle meeldis. Härrale meeldis ka (Härra on Eesti filmide suhtes tunduvalt skeptilisem kui mina). Kas me just kõigest päris nii aru saime nagu oleks pidanud, seda ei tea, aga meil oli tore õhtupoolik.

Ning mõned päevad tagasi vaatasime filmi "Gone girl". Tahtsin seda sügisel kinno vaatama minna, aga ei olnud sobilikku aega ja inimest, kellega minna. Kummaline film oli, aga üldiselt meeldis. Vahepeal üsna sürr.  Ja peakirjast... pigem oli tegu ikka naise kui tüdrukuga. 

Ja ongi kõik, mis ma nende filmide kohta öelda oskan. Ei oska ma hinnata näitlejatööd või midagi muud, minule on vaid oluline, kas mulle meeldib või ei meeldi. Mõned asjad vot nii lihtsad ongi. 

PS: vahepeal tungis ninna üks kummaline kärsakas, täpselt pärast seda, kui olin laptopi laadima pannud. Tõmbasin kiirelt seinast välja, lülitasin välja ja aku võtsime ka ära. Ei teagi nüüd, mis see oli. Aku on tagant ära ja hetkel ei kärssa, võtsin ka teise laadija. 

No comments: