Tuesday, January 27, 2015

Rahvaspordiüritused 2015

Maratoniks ma valmistuma ei hakka, sest seda plaani mul ei ole (ja arvatavasti ei tule). Hetkel ma küll arvan, et ma tahaksin mingil ajal maratoni joostes läbida, aga mul ei ole tunnet, et see peaks olema nüüd sel aastal. Pigem tahaksin läbida 1-2 poolmaratoni, parandada tehnikat ja olla muidugi veidi kiirem. Aga ikkagi on üritusi, kuhu ma tahan minna. 

Treenituse MTÜ Kevadjooks (11.04), Suvejooks (20.08) ja Novembrijooks (21.11). Aprillis saab hooaega alustada ja novembris lõpetada.

86. Suurjooks ümber Viljandi järve (01.05) - Viljandis olen ma vaid ise veidi sörkinud ja ujunud, see linn mulle meeldib, tahaks seal ka joosta. Tahaks, aga ei tea, kas ka õnnestub. 

Kuigi ma alguses mõtlesin, et  Tartu Jooksumaratonil (10.05) võiks läbida 23km, siis hetkel ei ole ma selles enam väga kindel. Pean töötama uuesti pulsi kallal ja ma ei tea, kas selleks ajaks saan selle enda jaoks piisavalt normi. Kui 23km või 10km tundub liiga pikk, siis on Tähtverepargis ka Heateojooks, mis on vaid 4.3km. 

Tahaksin minna ka Tartu Olümpiajooksule (17.05)- möödunud aastal jäi vigastuse tõttu ära, aga rada kulgem üldjuhul mööda Emajõe äärt ja on üsna kiire. (oi, sellele jooksule olen juba end registreerinud)

Tartu Rattaralli (31.05) - sinna ma veel tõukerattaga minna ei julgeks, aga väikese maantee sõidu võiks teha küll. Pika distantsi läbimisest ma hetkel ei huvita, selle jaoks võiks olla ka see päris õige maanteeratas, mul on pigem ikka linnaratas. 

--- mai 2015 tuleks üsna (liiga) tihe, kui ma kõigil nendel tõesti osaleda kavatsen).

Juunis loodan minna ikka Pärlijõe Tõukerattamaratonile. Südamest loodan ja soovin, et see ikka toimub, sest möödunud aastal oli see parim üritus. Edit: ja just lugesin, et see toimub 20.06!!Selle kuupäev broneerin endal ära. Registreerida veel kahjuks ei saa. Ja ilmselt pean enne uurima, et milline rada on - kas saan enda rattaga sõidetud või oleks vaja maastiku oma. 

Järvejooks ümber Pühajärve (04.07) - veidi künklikum maastik, aga oleks hea kogemus. Möödunud aastal ei vedanud välja. 

Kodukohas, Võsul, Südasuve maratonil (11.07), jooksen ka sel aastal lühikest, 7,7km distantsi. Sinnagi registreerisin end mingi sooduskampaania ajal ära. Millegi pärast ma seal pikemat distantsi joosta ei taha - rada on tuttav, mulle meeldivad võõrad rajad rohkem. Ja kuupäev on ka selline, et võib-olla on jälle kuskile kiire.

Suvejooks ümber Saadjärve (25.07) - mäletate, möödunud aastal oli lauspäike ja sooja +30C, aga mina olin ülirahul! Kiiret tempot ei teinud, tahtsin selle läbi (ja pärast seda tuli mõte läbida ka poolmaraton). Tahaksin sel aastal oma aega parandada. Tegelikult tundub kogu järvejooksude sari tore, aga Tallinna poole ma veel jooksma ei kipu (ja kuupäev ei sobi ka hästi).

Rakvere ööjooks (15.08) - väga tahaksin osaleda, aga see kuupäev on väga jama. Nii et ma ei tea. Hetkel on soodusregistreerimine 10km distantsile (pikemat enam ei ole) 19 eurot - see on üsna kallis, kuigi sisaldab ka särki ja medalit ning melu on ka kindlasti tore. Saan veel paar päeva otsustada, sest kui minna, siis peaks ära registreerima...augustis hind juba 38 eurot. 

Suvejooks (20.08) nagu teises lõigus mainisin. Rada ei ole minu lemmik (vahepeal oli puhta heinamaa), aga kaks aastat olen juba osalenud, tahaksin veel osaleda.

Tartu Linnamaraton (03.10) - kui kuskil poolmaraton läbida, siis muidugi oma linnas ehk Tartus. No mitte miski ei tõmba mind sinna SEB Tallinna Sügisjooksule (kuigi kui pilte ja rahvamasse vaadta, siis võib ikka võimas tunne nende seas olla).

Novembrijooks (21.11) nagu mainitud. Möödunud aastal jäi ära - sõber registreeris ümber ja läks minu asemele. Üldiselt on see mõnus hooaja lõpetamine. 


Soove on mul palju, aga olen täiesti reaalne ning tean, et igale poole ma ei jõua (ja lõpuks ei tahagi jõuda). Võib-olla tekib jooksvalt hoopis mingid muud plaanid (kuid rulluisutamist ma nii kiiresti ära ei õpi, suusatada ma ei saa ja maastikurattaga sõit ei sobi tervisega, ujuda eriti ei oska, niisiis triatonile ka ei lähe). Ja kõik võib ka väga äkki muutuda - ka selle vastu ei ole mul midagi, vajadusel saan jooksu alati kepikõnni vastu registreerida (ilma et ma end ümberregistreeriks). 

Milliseid toredaid üritusi veel tulemas on?


No comments: