Wednesday, February 25, 2015

Auto kontroll Autoeksperdis

Möödunud nädalal panin aja auto tehnilisele kontrollile Autoeksperdis. Tegu on kampaaniaga naistele - kontrollivad tasuta auto, teevad pakkumise remondi kohta nende asutuses. 
Telefonis öeldi, et kokku võib minna kuskil üks tund. 
Küsiti nõusolekut vedeliku lisamiseks, aga ma ei andnud nõusolekut - teadsin, et kõik peaks enam-vähem korras olema (ja võib-olla kartsin veidi, et kui nõusoleku annan, siis kaob kuidagi kuskilt vedelikku ära ja pannakse juurde :D). Ise käisin samal ajal poes. Auto ülevaatamine läks neil kuskil 30 minutit ja siis panid nad veel pea 20 minutit omapoolset pakkumist kokku (sellega hakkasid nad tegelema, kui ma ise tagasi jõudsin).
Üldiselt öeldi, et auto on üsna heas korras ja midagi hullu ei leitud. Vedelikud olid kõik normis. Parem lähituli olevat läbi (ma pole märganudki) ja tagumine vasak numbrituli. Ja siis tagumised amordid vajaksid välja vahetamist ja tagumised pidurikettad.
Amortide kohta ma tean - suvel said esimesed vahetatud, tagumised ei pidanud väga kehvad olema, nüüd eks ikka kehvemaks läinud, aga kohe ma töökoja poole ei torma (nagu suvel mehaanik ütles, et kui ma kurvis 150-ga ei kihuta, siis ei tohiks veel midagi juhtuda).
Piduriketaste kohta öeldi aga seda, et kuna need tulevad vahetada koos rattalaagriga, siis teeb see ühe ketta vahetuse hinnaks u 85 eurot. 
Nii et kokku tegid nad mulle u 400 eurose remondi pakkumise (10% allahindlusega ja kehtib 14 päeva).

Kuna niii-nii kiire nende asjadega ei ole, aga ära on vaja need teha, siis mõtlesin, et küsin pakkumise ka Tamme pst, kus ma tavaliselt käin, ning Võru lähedalt, kus mu lemmikmehaanik töötab. Usu, et saan odavamad pakkumised. Ja pirnid vahetame ise (okei, see oli kogu summast umbes 5 eurot :D)

No comments: