Juba mõnda aega tiirleb Internetis aga lillkapsapõhjalise pitsa retsept. Lugesin ja uurisin seda korduvalt, aga selle lillkapsa purustamine (riivimine) ja sealt vee välja saamine tundus pikalt liiga keerukas.
Esimesel korral riivisingi - ei sobinud minu paremale käele.
Kui ostsin saumikseri, siis olid sellega lisavidinad kaasas. Mingi lõikuriga sain lillkapsa peenikeseks purustatud. Ei mingit riivimist! (Härra arvas, et võiksin ka mahlapressi proovida, pressib vedeliku välja ja "ülejääk" ongi pitsapõhi.) Härrat kodus ei olnud ja ise ma läbi riide väänama ei tahtnud hakata, niisiis panin kohe kuumale pannile ja kuumutasin, üleliigne vedelik aurustus ära.
Pärast jahtumist lisasin kaks väikesemat muna ning silma järgi juustu. Segasin kokku, panin pätsi pannile (küpsetuspaberi tõmbasin õrnalt õliga üle) ja ajasin laiali.
Küpsetasin 200C ahjus umbes 20 minutit (hakkas pealt pruunikaks tõmbuma).
Lisasin endale meelepärase katte (tomatipasta basiilikaga, ühes otsas suitsuvorst, teises otsas suitsukana, poolel pannil marineeritud kurk, peal juust).Ja panin uuesti ahju kuni juust hakkas pruunistuma.
Ja tõesti imehea, viib keele alla! Härra sööb ka (sõi selle osa ära, kus marineeritud kurki polnud :D).
Ja enam ei tundu üldse nii keerukas.
No comments:
Post a Comment