Wednesday, April 1, 2015

Tehnika

Telefoniga on sama seis, mis oli nädal tagasi. Uurisin hiljuti, kas klaasi annab vahetada, kuskil kohal ma käinud ei ole. Telepoint vastas, et vahetus on 69 eurot. Üks teine firma vastas, et hetkel nad vahetust ei paku, aga müüvad varuosasid ja vajalikud töövahendid, et klaas ise kodus ära vahetada, videod on ka olemas, varuosa maksaks 34 eurot. Esimest pakkumist ma ei võta, sest ei näe asjal enam mõtet - panen veidi juurde ja ostan pigem uue telefoni. Teine pakkumine on küll ahvatlev, vaatasin õpetust ka, aga ise ma kindlasti seda ei vahetaks ja miski ega keegi ei garanteeri, et Härra seda oskaks. Oleks super, kui kõik toimiks ja pärast telefon ei tööta. Aga mis siis, kui ei tööta ja siis on ikkagi uut vaja - maksan 34 eurot tühja. Kuna hetkel on raha kokkuhoiu periood, siis ei meeldi mulle ükski variant. 
Möödunud nädalal käisin sõbrannal külas, kes kuulis ka mu muret ja kohe otsis välja enda vana telefoni. Töötab! Nutitelefon siis, kodus sain ma ühe vana Nokia ka tööle (mu eelmine Nokia ei võtnud piltigi ette, aga sellest eelmine läks tööle, aga selle jaoks oli vaja mul laadijat laenata, sest enda oma olen ära peitnud/visanud/andnud). 
Aga teate, mida oskab teha inimene Samsungiga, kes on Nokia ja Windows phone usku ning polegi elus muud telefoni kasutanud? Mitte midagi! Samsung on Android. Ma tõmbasin mõne vajaliku äpi (nt endomondo). Aga helistamine on üsna raske, rääkimata numbrite salvestamisest! Ühega sain hakkama, aga rohkem pole õnnestunud. :D Üks õhtu helistasin korduvalt sõbrannale, ise ei saanud arugi. Esimesed kõned katkestasin ka kogemata. Telefon on vanem mudel, niisis veidi aeglane ja jookseb kokku, aga vähemalt toimib. Tegelikult on kõik see, et ma ei oska sellega midagi teha vaid minu mugavus. Olen kinni oma mugavas Nokia tsoonis ja mõtlen, et Samsung on vaid ajutine. Ma küll vaatasin ka uusi telefone, mis on samuti Androidid, aga mind tõmbab ikka sinna Lumia poole. 
Tegelikult on mul siin ka üks Sony, mille tõi üks sõber. Paraku juhtus selle sim-kaardipesaga midagi, ilmselt oli juba enne midagi valesti, aga meie tegime asja hullemaks. Niisiis ei saanudki me seda tööle. 

No comments: