Tuesday, July 7, 2015

Puhkuse VIII ja IX päev

Kuigi esmaspäeval oli veel küllaltki soe, sis tundus, et suvi oli selleks korraks läbi. Taevas pilvitas, tuul oli tõusnud.
Kui Härra oli tööle läinud ja hommikune sport oli tehtud, venna juures ja poes käidud, siis alustasin pesu triikimisega. Vahepeal mitu nädalat pesumasin ei töötanud ja siis tuli neid masinatäisi kahe inimese kohta üsna palju. Kõike ma ei triigi, aga suuremalt jaolt ikkagi triigin. Triigiks ehk vähem, kui pesu kuivaks väljas ja selle saaks nöörile eriti sirgelt riputada. Samal ajal kui triikisin, siis käis masin juba uuesti (ja tegelikult saaks veel peaaegu kaks masinatäit, aga ma siiski ootan veidi, sest valgeid asju on vähe). Ma ja endiselt naudin seda, kui saan süüa hilist hommikusööki. Enne LCHF ei saanud ma seda endale lubada, sest kõht oli hommikul lihtsalt liiga tühi, hetkel mul seda muret ei ole. Joon kohvi. Mõned tunnid hiljem teen teise (rasva)kohvi ja kõrvale olen teinud ikka peekonit ja muna. Mmmm, krõbe peekon.
Kella 14ks oli plaanis sõbrannaga kohtumine (kohvitasime Pierre's), aga enne seda viisin veel teisele sõbrannale raamatu ära, mida möödunud nädalal temalt laenasin. Raamatuks oli "Sõnumitooja" (Markus Zusak), alustasin lugemist küll suvepäevadel, veidi lugesin laupäeva õhtul, aga käest ei suutnud sedapanna pühapäeval järve ääres olles. Viimasel ajal olengi hakanud lugema taas noortele mõeldud raamatuid ja eks ma ise tunnen ka end noorena. Ma ikka aeg-ajalt mõtlen, et ma olen endiselt 17, ma vähemalt tunnen end nii, kuidagi vahepeal on kõrgkool läbi saanud, töötanud juba mitmendat aastat, õppelaen ammu tagasi makstud... hing on ikka noor. Ja raamatukogust võtsin kolm uut noortekat.
Tegin blogi juurde "lisalehe"; kuhu panen kirja sel aastal loetud raamatud. Ma ei suuda meenutada, mida ma enne maikuud lugesin.. ma tahaks uskuda, et ma vähemalt ühe raamatu ikka lugesin läbi, aga ma ei ole selles kindel.
Ja õhtu möödus koduselt. Või siiski... kella 18 paiku käisime Härraga Kaubamajas ja spordipoodides, otsisime talle teksaseid, jalanõusid, spordipükse. Ei leidnud midagi. Lootsime, et ehk Kaubamaja allahindluste ajal midagi ikka on, aga eksisime... väga veidraid pükse tehakse, mõni paar võiks olla ka selline, mis inimesele ikka jalga ka läheb, kõik ei taha kanda liibuvaid ja tihedalt ümber jalgade olevaid pükse või tahavad? Meesterahvastele võiks olla ikka normaalseid pükse ka... (aga võib-olla oleme meie liiga valivad :D aga no kui ikka säärest on nii ümber, et pigistab, siis ei saa ju tunda end mugavalt?!). Jalanõusid me samuti ei leidnud. Spordipükse sai isegi proovitud (käisime ka Taskus ja Zeppelinis), aga ei olnud ka sobivad. Niisiis - jaht läks untsu.
Täna on puhkuse üheksas päev. Hommikul triikisin taas ja seejärel sai toa ära koristada. Sorteerisin veidi oma spordiriideid ja panin osad kõrvale, mida ammu kandnud ei ole. Vahepeal käisin poes. Tegin koduse treeningu ära. Pärast kella 12 sõin hommikust. Ja kella 14ks läksin Ahjale sõbrannale külla. Oh seda sõitu linnas, kui pole kursis, kus mingid teetööd on. Esiteks oli Ekraani juures oleva ristmikul foorid rivist väljas, ma ei saanud põhjusest aru, aga politseiauto oli ka kohal, õnneks oli reguleerija, muidu oleks kõrvaltänavalt tulnud autod ootama jäänudki. Sain sealt üle ja jõudsin Karlovasse, kus ootas mind tupik, millega ma ei olnud arvestanud. Sama teed tagasi minna ei saanud, sest olin Võru tänavalt tulnud mööda ühesuunalist teed... ega's midagi, pöörasin otsa ringi ja läksin uuesti Riia tänava suunas. Aga peaaegu igal pool on mingid torude panemised, tänavad on korrast ära, aukus, täis killustikku ja kruusa (mis suurema vihmaga sealt kohe ära lendab), väga halb on sõita. Ja muidugi see ring Eedeni juures. No mina ei oska seal sõita. Tähendab ma oskan, kui ma rida ei pea vahetama, aga kui tuleb reavahetus, siis ma teen seal mingit nalja.. ise ka ei saa aru, kuigi isegi jooned olid maas. Õnneks ma satun sinan väga harva ja kui ka satun, siis ma proovin ikka nii sõita, et ma tean ka, mis ma seal ringil teen, paraku see alati ei õnnestu. Peaks välja otsima liiklusõpetaja antud paberid, kus ta seda ringi mulle selgitas, õppesõitude ajal sai seal käidud korduvalt ja korduvalt... aga igapäevaselt (iganädalaselt või igakuiselt) ma sinna ei satu, siis ei jäänud ilmselt meelde ka. Aga pole viga. Tipptunnil ma sinna ei lähe. Ja paljud juhid sõidavad seal valesti, mina pole ainus.
Sõbrannaga sai lobiseda nagu ikka. Ta on vanemate maasikapõllul ametis. Saatis veidi maasikaid ka minuga kaasa ja nüüd Härra maiustab rumbaga.

No comments: