Wednesday, October 21, 2015

Kunagi kirjutan käesoleva hooaja sarjadest ja tegelikult mõtlesin nende kohta teha eraldi lehe (nagu on raamatud 2015). Etteruttavalt võin öelda, et taaskord on toredaid sarju kändseldatud, aga oleme leidnud ka mõned uued. Filme vaatame kodus harva st et koos vaatame harva, mulle tundub, et terve õhtu "läheb raisku", kui me mingit filmi vaatame.. aga samas ei ole mul probleemi vaadata mingit sarja 3 osa järjest. Homme lähme kinno vaatama "Viimane nõiakütt". Sain juba sünnipäevaks Ekraani kinkepiletid ja oli viimane aeg need ära kasutada. Loodan, et me homme siis oma kinokülastust ära ei unusta. :D
---
Ma pean meie kodupoeks Prismat, kuigi pea kõik teised poed on meile lähemal, siis aeg-ajalt satun ka mujale (või lähen nimelt). Tegelikult jäävad töölt koju tulles teele nii Selver, Säästumarket, Konsum kui ka Maxima. Täna läksin sinna viimasesse, sest viimastes pakkumistes olid pistaatsiapähklid soodsad. Pähklisahtel oli muidugi tühi (aga mida muud on õhtul oodata?). Aga hiljuti tehti Sõbra Maximasse iseteeninduskassad (ja selle arvelt vähendati tavakasse hulka). Esialgu läksin tavakassa järjekorda, aga see oli ilmatuma pikk, mõtlesin, et mis seal ikka, lähen iseteenindusse ja arveldan asjad tagasi. Nimelt meil on endiselt nädala peale üks kindel summa, mis võib söögile kuluda ja see on meil sularahas ehk toidupoes ma maksangi sularahas. Kui ma mingeid muid oste teen, siis maksan üldiselt kaardiga. Aga oh seda üllatust! Olin kaardiga seal iseteeninduses ära maksnud ja kuulsin kõrvalt mingit lauset, kus oli sõna "sularaha". Ja tõesti, seal on ka sellised iseteeninduskassad, kus saab kaardita maksta ehk sularahaga. Okei, ma ei tea, kuidas need veel töötavad, aga see mõte mulle meeldib! Plusspunkt Maximale!
---
Mul oli ilus plaan mitte töökoha aastapäevapeole minna, sest leidsin, et see toimub ebasobival ajal ja ma tahaksin olla hoopis Virumaal. Täna aga selgub, et ma ilmselt pean sinna minema. Juhataja on ilmselt millegagi hakkama saanud. Ma ei tea. Aga siis ei jää muud üle. Aga mul on uus probleem - mida ma selga panen?!

2 comments:

Tikker said...

Mis mõttes ei tea, kuidas kaardimaksega iseteenindus töötab :) Minu meelest on PALJU loogilisem maksta iseteeninduses kaardiga - palju lihtsam on kaart läbi tõmmata ja PIN toksida, kui sularaha automaati toppida ja seda sealt tagasi saada.

Aga ma olen muidugi lihtsalt väga kaardimakseid armastav inimene. Mulle sobiks hästi, kui igal pool saaks plastikutükiga maksma ega peaks päris rahaga jamama. Muidugi saan aru, et pangad ja terminalid ja tasud ja "suur vend vaatab üle õla", aga nii kuradi mugav on :)

PS. Maxima iseteeninduskassad on õudus pärast seda, kui oled harjunud Selveri omaga. Kaks korda mugavam on piiksutada tooteid läbi poes neid võttes ja seal kassas ainult maksta :P

Sjuteist said...

Natukene piinlik ja parandis vea postituses. Mõtlesin ikka, et pole kibdel kuidas sularahaga maksmine seal iseteeninduses käib, sest mujal poodides pole seda näinud.
Ausakt öeldes ma ei teagi, kas meil kuskil Selveris ka iseteenibuskassad on... Kahes "kodu Selveris" kindlasti ei ole. Ja lisaks ei meeldi mulle eriti Selveris käia.

Mu Härra on rohkem sularaha inimene ja sellest see, et toiduraha on sularahas.