Monday, October 26, 2015

Uue laptopi otsingul

Hiljaaegu sai selgeks, et oleks aeg hakata uut laptopi otsima ja ostma, ses praegune annab üsna pea otsad. Parem leida enne uus, kui jääda aja mõttes väga jänni. Aga ma ei ole eriline tehnikahuviline ja ei tea ka sellest mitte midagi. Ma arvan, et mul ei oleka väga vaja, sest mul on Härra! Minu kriteeriumid olid lihtsad... : mul on vaja laptopi, millega Intrnetis käia, vahel sarju vaadata, saab endaga kaasa tirida (ehk mitte väga raske). Ehk siis justkui ei midagi. :D Andsin oma soovid Härrale edasi ja tema lõi sellised kriteeriumid: 1) ~15tolli, matt 2) i3 2+Ghz 3) võimalusel eesti klaver 4) HDD vahetuse lihtsus/võimalus.
Minu jaoks väga segane värk. Vaatasime ringi flex.ee lehelt ja arvutitark.ee lehel. Mina vaatasin välimust ja hinda, Härra vaatas muud ja leidis, et sobilik oleks ehk HP Probook 450, mis vastab nendele minimaalsetele nõuetele, aga pole päris jama.
Aga mina tegin suured silmad o.O... eriti ei taha rohkem kui poole kuupalga eest läpakat osta. Tahaks midagi odavamat.. aga ikka sellist, mis töötaks ka. Teise valikuna leidis ta siis Asus X554L4, mis on veidi odavam, aga mu it-sõbra sõnul jama... ainult garantii kestab kauem. Aga tegelikkuses on mõlemad selised säästu läpakad. Kas ma olen nii rikas, et osta liiga odavat tehnikat?
Korraks mõtlesin ka tahvelarvuti peale, aga pärast veidikest kaalumist matsin selle mõtte maha. Kuigi aeg ajalt on hea läpakat kaasa tassida, siis suurema osa ajast sõidan ma siiski autoga ja sõidu ajal ei ole läpakaga midagi teha (bussi- ja rongisõidu ajal saab telefoniga hakkama). Lisaks olen üsna tihti läpakaga voodil ehk veidi ebatasasel pinnal (nagu ka hetkel.. aga läpakas on mul laudplaadil, et õhk saaks liikuda).
ja lõpuks hakkasime hoopis kasutatud läpakaid vaatama, Ehk leiame hoopis sealt midagi.

No comments: