Thursday, December 10, 2015

Las tuiskab.. kasvõi seitse päeva järjest...

Ma olen korduvalt kirjutanud, et mingil perioodil sõin ma väga palju pähkleid. Ühel hetkel sai vist isu mingil moel täis (õnneks!), aga kui poes on soodukaid, siis ma ikka ostan neid. Näiteks mandlijahu olen ka nüüd mandlitest teinud, sest selle jahu hind hüppas taaskord lakke (njah, ma küll ei koori mandleid ära ja jahu pole ehk nii kvaliteetne.. aga minu arvates see maitset ei muuda, kui palju ma üldse küpsetan?!). Ja siis paar korda olen saanud pähkleid Baltijaama turult, endiselt alles koorega metsapähkleid, sest ma lihtsalt ei ole leidnud pähklipurustajat, ms mulle meeldiks (ja mis korralikult töötaks). Aga üks päev sattusin Annelinna Prismasse. Üks suhkruvaba sõbranna ikka käib seal ja ütles korduvalt, et seal on lahtised pähklid hea hinnaga, tema ise on mandlite sõber. Ja siis reedel leidsin ka mina selle leti.. ja tõesti. Kui pekaanipähkel ja brasiilia pähkel maksavad 13,99kg, siis see on hea hind! No ja sama palju maksavad näiteks ka päevalilleseemned. :P Aga mina olin kindel, et Sõbra Prismas neid lahtiseid pähkleid pole. Eksisin! Kui ma rohkem magusa riiulite vahel jalutaksin, siis oleksin selle ilmselt varem avastanud, aga minul pole sinna asja. Aga eile võtsin Laima 90% šokolaadi ja jalutasin samast vahest kassade juurde, kassade juurest olin näinud, et ühel pool on lahtised kommid ja üks kord isegi piilusin, et äkki on ka muud.. aga ei leidnud ja seljataha ma näiteks ei vaadanud. Totu, mis totu. Eile avastasin pähklid! Ei, ma ei läinud neid ostma, sest kodus hetkel piisavalt pähkleid, aga nüüd ma vähemalt tean, kust ma neid saan ja ma ei peagi Annelinna otsa sõitma.
Plaanin kunagi LCHF snickersit teha, lihtsalt prooviks. Aga kuna ma alles sõin seda ülimagusat kooki, siis sel nädalal ilmselt ei tee. Ma ei ole maapähkleid juba nii ammu söönud... hea meelega asendaks need metsapähklitega, aga see ei ole vist päris see?
Homme on töökaaslastega jõulupidu. Mina võtan kaasa köögiviljad ja dipikastme. Muidu on laual ikka verivorsti, kapsast, kartulit, kala, kartulisalatit, kooki, juustu, puuvilja... Ma joon kodus oma rasvakohvi ära ja siis saan köögivilju ja juustu süüa.
Esmaspäeval lähme mõne töökaaslasega pealinna ekskursioonile (eks ikka tööalaselt), esialgu oli lootust, et meid tuleb rohkem, aga lõpuks lähme ainult viiekesi. Täna tahtsin ühe töökaaslasega plaani teha ja ta lihtsalt ütles, et tema ei tule.. põhjendamata, me ei lähe ju vabast ajavast vaid täitsa tööpäevast, ise teab. Tema asemel tuleb üks teine. Seejärel ilmus uus probleem - pidime minema autojuhi ja bussi/autoga nii et stardime kella 7 paiku ja jõuame 17 paiku tagasi. Selgus aga, et mingi teine seltskond on ka samal ajal pealinnas, aga neil on mingi koolitus, mis lõppeb alles kell 17! Oeh. Ei sobinud just, aga asutusele ei ole mõistlik ka, et meie ühtemoodi lähme ja teised teistmoodi, kui me kõik tegelikult suuremasse bussi ära mahuksime. Panime pead kokku ja arutasime veidi, kõik naisterahvad, aga keegi ei taha meist pealinnas sõita. Jõudsime lõpuks kokkuleppele, et küll keegi meist sõidab, aga ütleme siis, et lähme isikliku autoga ja asi korra. Pakuti ka töölt autot, aga veel vähem tahtis keegi meist võõra (uhke ja uue) autoga sõita. Juhiks saime lõpuks kõige pikema sõidukogemusega töökaaslase, kellel on ka kõige suurem auto (mahume kõik ära nii, et väga kitsas pole), temagi pelgab pealinna tipptundi, aga püüame sellest hoiduda ja saame hakkama.. viie naise pea on ikka viie naise pea! Tuleb üks tore päev!
Las tuiskab.. kasvõi seitse päeva järjest... Kui ma need sõnad oma fb seinale postitasin, siis ikka arvati, et ootan valgeid jõule, jah, jõulud võiks ka valged tulla, aga rohkem ikka seotud mu lemmikbändi uue lauluga. Parim Sõber küsis kohe, kas meil tuiskab, sest neil küll Soomes lund ei ole. Hiljem tõdes, et ju kõik mu facebooki staatused on siis laulusõnad (nagu viimased: ühel päeval avastad, et seisad vale kalju peal..)

Millal minna ja millal jääda?

No comments: