Monday, January 25, 2016

Kui uskuda gismeteo.com pikka ilmaprognoosi, siis tuleb veebruar küll mõnusalt soe (ja mitte nii mõnusalt libe), aga kas ka maratonini lumi püsiks? Kuigi ise suuatama ei lähe ja ootan kevadet, siis oleks kurb, kui see ära jääb, Ise plaanin veebruari keskel minna tõukekelguga sõitma, hea oleks teha seda järvel, aga eks paistab.
---
Eile tegin esimese tellimuse iHerbist ja eks ikka D vitamiin. Mina olen seda usku, et meil, põhjamaa rahval, on seda ikka hoopis rohkem vaja kui vaid 400 IU päevas. Eestis on saada üksikuid tooteid, kus ka suurem annus, aga neid on endiselt väga vähe, ma ei ole nende kvaliteedis kindel ja hinnad on ka üsna üüratud. iHerbist valisin ikka selle, mida oli eelnevalt palju soovitatud. Ja ühe purgi võtsin ka emale. Telliks teistele ka, aga nad ei ole veel selle vitamiini usku pöördunud. Ise võtan hetkel veel USAst ostetud D vitamiini, kapslitena ja ühes 1000 IU (ma võtan 2 või 3 neid). Tellisin purgid, kus 360 tabletti/kapslit ja see on ju pea terve aasta varu. Ja kuna esimeselt tellimuselt sai koodiga veidi alla, siis jäi raha veel piisavalt üle* (üle ehk oli alla selle summa, et peaksin tollis lisa maksma), siis tellisin ka Ceylon'i kaneeli. Kaneel on väga kasulik, aga palju sõltub kaneelisordist ja kui seda meie tavalist kaneeli liiga palju tarvitada, siis on kasulikkusest asi kaugel. Praegu on mul kodus nn tavaline kaneel ja Ceylon'i kaneel, viimase maitse on ka veidi teistsugune, võtab ehk veidi harjumist, ostsin selle Loodusperest.
---
Aeg-ajalt läheb tööl ka minul närv mustaks. Üsna harva. Olen kannatlik ja rahulik. Aga vot reedel enam ei olnud. Ma mõtlesin, et ma plahvatan seal kabinetis, kui ma sealt kohe minema ei saa. Ja suht järgmisel hetkel lendasin ka sealt minema, ütlesin töökaaslasele, et ma lihtsalt ei suuda. Ja ega ei suutnudki. Ma isegi ei tea, mis selle piirini viis, aga ühel hetkel hakkas karikas üle ajama. Juhtub ka minul. Hiljem läksin muidugi töökaaslase juurde vabandama, et ma ära tormasin, ta oli mõistev. Ilmselt ei olnud temagi mind sellisena näinud.
---
Möödunud nädalal ärkasin üks öö üles ja avastasin, et äratust ei olnudki. Ma isegi ei tea, miks ma telefoni vaatasin, aga õnneks vaatasin. Kuigi ma saan panna äratuse esmaspäevast reedeni, siis ma eelistan igal õhtul seda liigutust uuesti teha, et olla kindel (ja et ei jääks mingit nõmedat kordusäratust peale).
Aga vot siis ühel hommikul ärkasin 07:30, vaatasi  telefoni ja mõtlesin, et kuidas küll see äratus taaskord ununes, et see pole ju võimalik, et ma ei viitsi kiirustades kodust välja tormata. Mõni hetk hiljem jõudis minuni teadmine, et on hoopis laupäeva hommik ja ei peagi olema äratust ja ei kavatsegi ärgata ja ei peagi kuskile tormama. See oli hea teadmine.
---

No comments: