Thursday, March 31, 2016

Minipuhkus Värskas

Möödunud nädala pika nädalavahetuse saatsin mööda Värska Sanatooriumis. Tegelikult oleksin ma tahtnud minna Kubijale, aga kui hakata 1,5 nädalat enne minekut miskit otsima, siis selgub, et toad on väljamüüdud. Esialgu tundus, et ka Värskas on kõik väljamüüdud, sest alguses vaatasin ka ühepäevseid pakkete ja just veekeskuse omasid. Ühel hetkel otsustasin aga need telefonis üle kontrollida ja telefon viskas mu kohe mingile booking lehele ja sanatooriumis oli täitsa vaba üksik tuba. Hiljem muutsin broneeringut "Nädalalõpp sanatooriumis".
Ma ei tea, kas ma varem Värskas olin käinud, tean, et Setomaal küll... aga vot Värska kohta ei mäleta. Aga seal midagi erilist minu jaoks ei olnud ka. Ilus mets, rohelisel ajal veel ilusam. Eriline värska vee sõber ma ei ole, et see mind ka ei paelunud.
Ega ma kodulehte väga põhjalikult ei uurinud, lugesin küll välja, et sanatoorium ja veekeskus vist päris samas hoones ei ole, aga millegi tõttu lootsin mingit otseühendust. Mitte et see 300m mingi pikk ma oleks, kindlasti mitte, väga hea on jalutada (autoga sõitmine tundus mõttetu), aga ma mõtlesin, et kui väljas oleks korralikult miinuskraadid, siis ma küll jalutada ei sooviks. Et kui ongi mingi sanatooriumi pakett, mis hõlmab ka tasuta veekeskuse külastust, siis käidki kogu aeg edasi-tagasi... Keset talve ei ole just kõige ahvatlevam.
Koduleht ei lugenud ma välja ka seda, et sanatooriumis remont toimub. See ravila pool oli remondis, ei seganud otseselt, aga oleks võinud olla mainitud (v-o ma ei uurinud kodulehte piisavalt hästi).
Esialgu olin üllatunud, et minu check-in on alles kell 17, aga siis sain aru, et see on igati OK, sest tegemist ju reedega ja pakett ongi "nädalalõpp sanatooriumis", lihtsalt juhtus olema vaba reede, aga see ei tähenda, et oleks pidanud varem sinna saama.
Mina alustasingi oma puhkust treeninguga jõusaalis, kuhu ostsin üksik pileti (2 eurot), veetsin seal täpselt nii kaua aega, et kell 17 jõudsin teise hoonesse ja sain ka kohe toa võtme.
Tuba oli kena, lihtne, aga kena. Kõik vajalik oli olemas. Positiivne oli see, et üheinimese toa eest tuli juurde vaid 10eurot /öö, mis on ikka väga hästi saadud, sest on ju nii 20eurot/öö kuni mingi 40eurot/öö vaja juurde maksta. Tuba oli soe. Lisatekk ja -padi olid olemas, aga külm ei hakanudki. Kardinad olid õhukesed ja laupäeva hommik algas üsna vara...
Mul olid hinna sees ka toidukorrad. Toidud olid eestimaised, midagi erilist ei olnud, aga söönuks sain. Rasva ma küll eriti ei saanud, aga sõin siis lihtsalt low carb. Mõlemal päeval üritasin veekeskuse kohvikust lattet saada, aga vot ei saanudki ja ma ei saanud ära. Teenindaja ütles, et ei ole... menüüs oli, silti polnud väljas. Järgmine päev küsisin uuesti ja siis ta isegi ei rääkinud, raputas vaid pead. See oli imelik.
Veekeskuses olid kraanid erineva vee degusteerimiseks, soolased veed olid filtreerimata ja olid seetõttu kollased. No ma eriti soolast vett ei joo ja siis ei tahtnud kohe üldse. Sanatooriumis oli ka kaks erinevat ehk üks tavaline ja teise soolasus 2g/l. Kolmanda masina juures oli kiri, et ei tööta.
Veekeskuses käisin ma vaid õhtuti. Kui ma reedel sinna jõusaali läksin, siis oli seal nii meeletult rahvast, et mul oli auto parkimiskoha leidmisega raskusi. Ja kuna minu eesmärk oli puhata, siis see ei hõlmanud muudkui sanatooriumi ja veekeskuse vahel jooksmist. Tegin sporti, lugesin raamatut, tegin lõunauinakut, lihtsalt olin. Veekeskuses oli ka õhtul palju rahvast. Väga suur see ei olnud. Mulle meeldivad need erinevad veejoad ja massaažijoad, lisaks meeldib mullivann ja kerged saunad. Oli kaks soome sauna, infrapuna- ja aurusaun. Reedel ma infras löögile ei saanudki, mõtlesin küll, et kui laupäeval ka ei õnnestu, siis pean pühapäeval kell 8 platsis olema, aga laupäeval läks hulga paremini. Saunades ja vees ma üle 2h olla ei jõudnudki.
Vot nii. Tore oli, Puhata sai. Mul oli kahju, et tõuksi polnud kaasas, sest teed olid seal nii puhtad, et väga hea oleks olnud tõuksida.
Sanatooriumi protseduuridest käisin ma mudavannis. Muda oli nii hea soe. 10 minutit sai väga kiiresti läbi. Siis oli massaaži tool, mille 15 minutit lõppes väga ruttu. Ja soolakamber. Need olid paketis, ise miskit juurde ei ostnud, sest läksin puhkama. Minu puhkus on selline, et teen trenni, olen ja loen.


No comments: