Friday, June 10, 2016

Täna olin trossis juba hommikust peale. Ühest küljest juba töönädalast väsinud, sest midagi lihtsat ei ole olnud, samuti veel rütm sassis ja seegi väsitav. Ja siis see kõik muu. Aga kõige rohkem sellepärast, et mu parem jalg lihtsalt valutas ja valutas ja valutas. Paremal säärel hakkas mingi lihas (ma arvan, et lihas...) endast valuga märku andma vist esmaspäeval, mõtlesin, et läheb üle! Ilm oli külm ja mina väsinud, tööle läksin autoga. Pärast teisipäeva hommikust "kõnniringi" ei olnud olukord parem, kiskus hoopis valusamaks, määrisin hobusalviga ja mõtlesin, et läheb üle, tööle pidin niikuinii autoga minema. Päeva jooksul valu endast eriti märku ei andnud, sest mul on üsna palju istumist ja väiksemat liikumist. Kolmapäeval läks kõndimise ajal valu tugevamaks ja häirivamaks, tempo läks kohe aeglasemaks, samas niisama seistes polnud jälle viga midagi. Samuti ei seganud trepid. Ainult kõndimine. Tõmbasin säärele elastiku ümber ja tundus, et see toetas ja aitas veidi. Aga ei tahtnud liiga teha ja läksin taas autoga tööle. Ja oli täpselt sama, et tööl eriti tunda ei anna, sest ma liigun väga lühikest maad korraga. Määrisin veel salviga. Õhtul tundis jalg end päris hästi, aga neljapäeva hommikuse ringi ajal kordus sama jama. Ah, et mida ma teen seda "kõnniringi", kui jalg valus? No sest see on kohustus, mille ma olen hetkel endale võtnud ja ma ei saa seda ära jätta öeldes, et mul on jalal vist ülekoormus ja täna ei saa minna. Elastikuga oli tegelikult üsna hea. Tööle läksin jälle autoga, aga hiljem tegin ka poeringi ehk 2in1. Õhtuti ei ole ma midagi teinud, et jalga säästa. Täna hommikul see jalakene end nii hästi ei tundnud, tõmbasin taas elastiku peale, aga hakkas see säär endast üsna ruttu märku andma ja võttis tempo alla. No midagi ei oska teha. Ma olen seda mudinud ja määrinud, ma olen otsinud valupunkti, aga ma ei leia seda! Samas on vist kuskil lihases ja kiirgab veidi üles. Kisuks nagu siis veidi krampi, aga mitte päris. Lihtsalt kõndides järsku nii hirmus valu, mis seisma jäädes lihtsalt kaob. Pole vist küsimustki, et läksin ka täna autoga tööle, ise veel kurb, et ma pole sel nädalal tõuksima saanudki. Ja veel kurvem, sest homme on "Tõuka Üles 2016". Mossitasin siis koju jõudes edasi, aga mõtlesin, et pean proovima, kas saan tõukerattaga sõita või ei saa. Sest kui kohe kuidagi ei saa, siis ei ole ju mõtet homme Põlvasse minna. Üsna kartlikult läksin õue, sest ma ei tahtnud teada saada, et ma ei saa sõita. No et homme üks võistlus ja juba kahe nädala pärast järgmine, et kui ei saa, siis mis ma teen? Panin end soojalt riidesse ja alustasin vaikselt ja siis läks hoog kiiremaks ja kiiremaks. Ja jalg ei teinud mitte mingit valu! Seda valu poleks nagu olnudki. Päriselt ka! Meel läks kohe rõõmsamaks. Tegin siis rõõmsalt sellise 10km tiiru ehk väike soojendus homseks. Ilm oli mõnus ja rahvast ei olnud. Ja jalg lükkas vaid hoogu ja oli rõõmus. Super! 
Ma ise paneks sellele ikka diagnoosiks mingi ülekoormuse, aga tundub, et see lihas töötab kõndimisel, aga tõukamine jätab külmaks. Ja see on imetore! Ma ei saa küll hommikusi "kõnniringe" ära jätta, aga ma saan tõukerattaga anda sellele lihasele kenasti puhkust ja ise rõõmsam olla, sest tõukeratas on tõeline teraapia. 
Ka Rakverest saab nüüd suuri tõukerattaid - Virumaa Teataja artikkel, Rix-Ratas rattapood.  

No comments: