Friday, July 15, 2016

Puhkus läbi

Ja puhkus ongi läbi! Nädalavahetus ootab küll veel ees, aga põhimõtteliselt on see läbi ja polnud reaalset ühtegi rannailma, et minna randa vedelema. Ilmselt ei oleks mul selleks ka aega olnud, sest ma olin ühes kohas ja teises kohas, toimetamist oli palju, nägin inimesi, keda muul ajal näeb harva, aga natukene oleks vaja olnud sellist lebo-päeva. Egas midagi, kuu pärast uus puhkus ja küll ma siis ka lebotan. Vahva oli see, et metsast sain nii metsmaasikaid, mustikaid kui ka metsvaarikaid. Kõike natuke. Miskit sain ka juba maale sügavkülma ja linnas on kirst poolenisti täis (suuremalt jaolt seal ikka aedmaasikaid). Tahaks ka Tartu lähedal kuskile mustikale minna, aga kuuldavasti seal, kus möödunud aastal käisin, ei ole sel aastal marju. Turul müüakse ka palju Ahja metsade mustikaid.. ei tea, kas julgen niisama ehku peale sõitma minna, kui pärast tööpäeva minna, siis tahaks ikka minna metsa, kus on ka marju. Ja õed leidsid lõpuks kukeseeni ka, sain natuke seeni, mis ootavad nüüd võiga praadimist ja sügavkülma sokutamist. Loodan, et keegi toob mulle veel kukeseeni, sest ainult neid ma söön, aga ise ma neid metsast ei leia (ilmselt ei oska otsida). Homme mõtlesin kaneelisaiakesi teha, aga muidugi mitte endale, ikka teistele, kuna me neid õepoja sünnipäevaks tegime, siis mõtlesin, et oleks hea pühapäeval sõpradele matkale kaasa võtta. Pühapäeva veedame kuskil Lõuna-Eesti metsades väikesel matkal. Loodame head ilma. Tegelikult ei ole puhkuse ilmal viga olnud, okei, rannailma ei olnud, aga väljas on olnud soe, nii olen saanud käia ikka kleitide ja lahtiste kingadega (kuigi ma endiselt külmavares olen, aga ehk see hõlmikpuu ka veidi aitab). Tuuleiilid on kohati küll väga tugevad, aga siis tuleb valida kleit, mis lendu ei lähe. Kui juba riiete peale teema läks, siis täna muutusin riidekapi ees taas kurvaks. Lihtsalt öeldes on peale trennipükste mul vaid üks paar pükse, mis on parajad (need teksad, mis sai hiljuti ostetud), aga kuna need teksad läksid hommikul pessu ja ilm oli selline kahtlane, siis otsisin, mis teisi pükse jalga panna. Proovisin viigipükse, millega ma jahedamal ajal ikka käin... ja lihtsalt ohkasin. Väga tore on olla vormis ja heas kaalus, aga miks kõik riided NII suureks peavad jääma? Mul ei ole enam viisakaid pükse, mida jalga panna.. ei ole ju viisakas, kui kõik kottis on. Kaltsukatest olen paar head leidu saanud ja ise ka imestan, et mõned riided on number 36. Ma pole elu sees sellist numbrit kandnud. Ja siis on riided, mille puhul 38 on suur, aga 36 pole ka päris hea. Keeruline. Ja täna meenus, et kevadel sai emaga arutatud, et mingeid jakke või fliise väiksemaks teha, aga nüüd peab küll kõik ülemõõtma, sest need mõõdud said võetud ju märtsis või aprillis (lootuses, et ma sügisel ikka +10kg taas juurde ei võta :D). Pesust ma parem ei räägigi, üles pole enam midagi selga panna, ma isegi ei tea, mis suurust ma kannan, aga sellepärast ongi spordipesu nii hea! Eks ma kannangi kleite või spordiriideid :D. 
Üks kiisumiisu... sai juba kümne aastaseks!

Eriti pole näha, aga nii kasvavad minu kurgid.

Endiselt on mul vaid kaks rohelist tomatit. 

Möödunud pühapäeval vaatasime Jalka EMi finaalmängu. Esimene jalkamäng, mis sai sel aastal vaadatud, aga olgem ausad.. pärast põhiaega sai minema mindud :D

Natuke sain ka metsmaasikaid.

Talvevarud maale sügavkülma.

Üks päev tegin kapsarulle.

Selle kirstu teen korda ja see on minu kaasavara.

Eile sai mu lemmikpoiss kolme aastaseks!

Peaaegu kodus...

Ja natuke mustikaid ka Tartusse.
Ja nüüd on päästeamet trepikojas ja käib uksi läbi, sest kuskil kärssab midagi väga hullult... Kergelt öeldes ehmatasin, et keegi kell 10 uksele koputab.

No comments: