Thursday, August 11, 2016

Muudatus võistluskalendris

7. märtsil olid mul näiteks sellised plaanid:
Minu esialgsetes plaanides oli üsna mitu jooksuüritust, mis pakkusid lihtsalt huvi või tahtsin end proovile panna, kuigi teadsin, et jooksuga ma ju ei tegele. Ja tegigi elu omad korrektuurid ja küll on tore, et ma liiga vara end kuskile juba ei registreerunud. Kevadel käisin Tehvandi Mäejooksul ja sellest mulle piisas, see oli julm (ja lund sadas!). 11. juuni oli plaanis Tõrva ekstreemjooks ja õhtul Seiklushundi orienteerumine, aga Kõlleste Rattamaratonil sain personaalse kutse üritusele „Tõuke üles 2016“ ja mina kui tõukerattur lähen ikka tõukeratta üritusele. Samal ajal sain teada, et toimub Footbike Eurocup (11.-13. august) ja kohe nimelt on jälle kross ja Ööjooks (13. august) samal kuupäeval. Aga kuna Ööjooksule lähen sellepärast, et näha seda melu ja joosta enda kodukandi lähedal ja minu põhiala on ikka tõukeratas, siis polnud küsimustki ehk Eurocupil tuleb anda endast parim ja siis teha õhtul Rakveres 10km aeglast sörki-kõndi lõdvestuseks.
Eurocupi pärast langes kalendrist välja ka Vägilase jooks, mis toimus möödunud pühapäeval. Lihtsal  põhjusel – kuna tegu on ikka üsna ekstreemjooksuga st erinevad takistusi, siis ma ei saanud riskida enda vigastamise ja traumadega, aga kui mulle oleks  pühapäeva hommikul öeldud, et“ kas sa tuled, mu sõbrad ei tule“, siis oleksin ma ikka läinud.
Ilmselgelt ei läinud ma ka Elujooksule. Ja nüüd selgus, et minu jaoks jääb ära ka see 20. augustil toimuv suvejooks. See küll ainult 5km ja tahtsin minna traditsiooni mõttes ja särgi mõttes, AGA kuna 20. augustil toimub Otepää Rattamaraton, kus on eraldi kategooria ka tõukeratturitele, siis kuidas ma saan jätta minemata? No ei saa ju. Jah, see on maastik, seda on mingi 20km või rohkem, see on üles ja all ja see on alles ädal pärast hullumeelset Eurocupi ja Ööjooksu, aga ikka ma lähen. Esialgu oli osalejaid vist üsna vähe, aga vaikselt on neid juurde tulnud, nii et peab ikka võistlema, et saada sealt ikka medal. J
Ma tahaks küll kirjutada, et tuleb mõni medal ka Eurocupilt, aga … noh ma kuulsin, millised naised sinna Euroopast osalema tulevad :D Me endiselt ei tea, kuidas me selle teatevõistlusega hakkama saama, eriti see, et kuidas me ratta üle anname. Ilmselt sõidame päris maanteerattaga, millega mul pole kogemustki, kuna rehv on väga peenike, siis on see väga järsk.. aga kiirus ka väga hea. See kõik selgub juba homme! Eile olin nii tubli, et sõin natukene liha ja õhtul tegin kohupiimapalle (ikka suhkru ja jahuta). Seejärel ma magasin umbes 3h, käisin sõbrannaga Alma Linnasprindil (me saime naites 6. koha), magasin edasi, jagasin lehed ära ja magasin jälle edasi. Vähemalt ma magan. Aga nn dopinguna võtan ilmselt kaasa rosinaid. Jah, suhkur, aga tundub hetkel parim variant.

No comments: