Friday, October 14, 2016

Draakon ongi Pätu

Kui ma varem ei saanud aru, kes ajas elamise segi, kui mina tööl olin, siis nüüd on selge - Draakon. astud pärast tööpäeva uksest sisse ja kõik vaibad on pahupidi, vastu tuleb unine kiisu, kes teeb mjäu ja kappab köögi pole, sest tahab süüa. Vahel on tõesti tunne, et kui mina tulen, siis ta ärkab ja hakkab ringi möllama, aga kõik see, millised toad välja paistavad, ütleb kõik - ta möllab ka üksi olles. Üks hommik tegin endale peekonit ja muna (okei, tegelikult söön ma seda pea igal hommikul), panin pannile kolm suurt peekoniviilu ja toimetasin ise teises toas. Mõne aja möödudes tahtsin minna neid pöörama, aga pannilt vaatas vastu vaid kaks viilu peekonit. On alles pätt! Üks päev sõi kartulikrõpsu (kui tekib küsimus, miks mul kodus kartulikrõpsu oli, siis oli mul külaline), Järgmine päev võttis mul kausist soolapähkleid. Hommikuti leian tema pesast kultuurpihlakaid. Tema liivakasti viisin teise tuppa, seal käib ta tublisti. Silkab ühest toas teise, teeb jänesehaake, ajab mööda elamist mu patsikumme taga. Kusjuures ma lootsin täna need patsikummid üles leida, aga leidsin vaid ühe.. ma ei tea, kuhu ta kõik teised on vedanud. Ja kõige muuga mängib ka. Eile oli kummuti peal käinud (seal oli soolapähklite kauss) ja sealt nii mõndaga maha ajanud.. ja kes teab, kui palju pähkleid sõi, ma loodan, et ta enam ei söö neid, sest need talle küll kasulikud ei ole. Mul on nii hea meel, et ta magab enda pesas ja hüppab sinna ise. Eile olin juba voodis ja tuli kustus, aga lärmi tõttu panin selle põlema ja vaatasin, mis mu väike Pätu teeb - tema ronis postamendi vahelt läbi, et enda pessa jõuda ja tõmbas end seal kerra. Nii et eelistab vist enda pesa juba voodile, aga ma vist eelistaks ka, sest tema pesast ei aja teda keegi ära, ei viruta läbi une käe või jalaga või ei jäta teda tekkide alla. 
Akna peal meeldib talle istuda ja välja vaadata. Uksest pole hakanud välja trügima. 
Oh, ta on nii nunnu. Hetkel nurrub mul süles ja on omadega väga rahul. Kõik kohad on muidugi tema karvu täis. Nime peale hakkab ka juba reageerima. Kui mina kodus olen, siis on nähtaval.. ei pelga, aga eile oli õde lapsega siin ja siis püsis ka peidus. Mul ei ole eriti külalisi käinud, aga kui on üks ja mina ka olemas olen, siis kiisuke ka meie juures, ei pelga. Aga pätt on ta ikka - teen kapi ukse lahti ja kohe hüppab kappi! Ja ise nii rõõmus.
Mulle toob ka rõõmu. :)
Tõstsin natukene tuba ümber ja Draakoni pesa panin postamendi otsa. 


No comments: