Monday, October 24, 2016

Draakoni jutud

Köögis on kahtlaselt vaikne, aga midagi nagu kukuks kuskilt alla. Lähen vaatan ja külmkapi otsas vaatab mulle vastu üks kollane kogu väga süüdlasliku näoga. Kiisu oli avastanud, et hoian külmkapi otsas tema krõbinaid ja pehmet toitu ja oli pooliku toidupaki alla visanud. Aga jäi vahele.
---
Õhtul koju jõudes on Draakoni pesas kultuurpihlakad.
Pea kõik vaibad on segamini.
---
Koju jõudes tuleb ta mulle tavaliselt unise näoga vastu ja järgmisel hetkel teeb "Mjäu" ja jookseb köögi suunas. Teeb veel palju kordi "Mjäu" köögist ja tuleb vahepeal vaatama, kuhu ma jäin. KUi toit ees, siis kohe ei hakka sööma, enne nurrub ja hõõrub enda pead vastu mind. Ja siis asub sööma ja mina saan üleriided ära võtta.
---
Nädalavahetusel võttis ta taas pannilt minu peekonit ja matsutas hea meelega.
---
Tal on kuskilt tulnud komme rünnata madratsit ja tekki.. ja vahel minu varbad või põlvi, lihtsalt hüppab, teeb mõned hullujooksud ja siis paneb jälle minema.
---
Üks hommik hammustas ta mind ninast. Ta alustas varvaste juures mässamisega, aga ma peitsin end rohkem teki alla. Kell oli kuskil 5 läbi. Ta ei andnud talle, tuli näo juurde ja hakkas vaikselt ninast hammustama. 5 minutit enne äratust andsin ma alla ja läksin kööki ning panin talle toidu valmis. Tal oli hea meel, tegevus viis sihile.
---
Nädalavahetustel on ta ka harjunud varakult süüa saama ja nii ei taha ta kuuldagi, et mina magada tahan. Üks hommik mässas juba kell 3, aga ma võtsin ta mänguasja ära (mingi kilekott) ja läksin magasin edasi. Järgmise korrani.
---
Tema lemmikud on need toredad patsikummid.
Nendega jagub tal tegevust tundideks. Vahepeal puhkab ja siis hakkab jälle. Ajab neid taga toast tuppa, hüppab ja kardab, vahepeal võtab hambusse ja jätkab mängimisest voodil või pesas. Eile nägin kodus vaid ühte.. aga neid oli vähemalt neli, ma arvan, et mõned on kuskile ääre alal susserdatud.
---
Täna hommikul oli ta ütlemata rahulik. Jooksis küll köögi poole, kui minu äratus helises ja ma tule põlema panin, aga kui ma tule ära kustutasin ja edasi magasin, siis tuli ka tema tagasi. Tegin seda korduvalt ja Draakon sai aru, et tahan magada. Ise oli ka rahulik. Kui mina ära läksin, siis tema magas.
---
Magama jääb ikka minu juures, aga vahel ka enda pesas. Vahel tuleb tekile, kui mina juba tule kustu panen, hiilib vaikselt. Hommikuti ma teda eriti ei leia. Ja magab ta kuidagi voodi äärel. Kui raamatut lugeda, siis ta tahab muidugi ise seal juures olla.
---
Istub akna peal ja vaatab välja.
---
Ajab putukaid taga.. hüppab ja kargab ja püüab putukaid, keda mina isegi ei näe. Üks põhjus, miks teda rõdule lasta ei taha, sest seal võib rohkem putukaid olla ja linde ja kui ta seal hüppama hakkab, siis võib juhtuda, et teeb vabalangemise vastu maapinda.
 


1 comment:

AvelyK said...

Väga sarnane minu kassile, oma aktiivsuse poolest :D. Meenus kuidas ükskord olin magamistoas, aken oli suts lahti ülevalt, üks hetk kui selja keerasin oli kassil üle poole kerest aknast väljas! Oi pergele kuidas mul süda tagus, sain sabaotsast kinni ja lihtsalt tirisin ta tagasi tuppa :D. Tükk aega olin shokis :D.