Monday, November 21, 2016

Naabrid..

Olin öösel just magama jäänud, mis oli natukene keeruline, sest alumiselt korruselt tuli lärmi. Draakon oli minu kõrvalt kolinud jalgade juurde ja siis olime hetkega mõlemad üleval, sest keegi kuskil lõi hirmus kõvasti radiaatorite või nende torude vastu?! Mõni hetk hiljem oldi korteriukse taga ja hakati hirmus kõvasti koputama (tegelikult koputama ei ole päris õige sõna, pigem prõmmiti vastu ust) ja vene keeles rääkima (sõimama?), et ma ukse avaksin. Piilusin, kes seal on, oli ilmselt alumine naaber. Kolistas ja lärmas. Ühel hetkel läks ära ja siis tuli tagasi, täpselt samamoodi. Ma arvan, et selle lärmi peale ärkasid teised ka, aga keegi ei tulnud vaatama, mis ta seal teeb. Seisime Draakoniga ukse juures, aga hakkan ma jee keset ööd võõrale ust avama, kes vene keeles mind sõimab ja ilmselgelt oli liigselt alkoholi tarvitanud. Igaks juhuks olin vaadanud, et ega mul kuskil midagi ei uputa, et no siis ma saaks aru, et keegi mul keset ööd ukse taga on. Aga ei. Oli mõni minut ja kadus, oli kuulda, et mindi ka välisuksest välja, all oli sõber (sõbrad) tal ka veel (või rääkis ta endaga). Eelnevalt korteris olles oldi ka üsna lärmakad. Natukene aega oli rahu, aga siis tuldi väljast tagasi ja uuesti ukse taha, kõik kordus. Pärast seda, kui Vaksalis see üks trepikoja klaasukse puruks lõi, ma niigi kardan, rohkem vist küll esimesi korruseid, aga ikka.. ja nüüd tundub siin ka hirmus, et mis siis, kui tuleb ukse taga laamendama, kui mind üldse kodus ei ole... Kordas seal muudkui vene keeles, et ma ukse avaks, sellest sain ma vähemalt aru, lõpuks läks ära ja ütles, et olen idioot, siis käis välisuks ka. Mindi ära. Pulss oli veel tükk aega kõrge. 
Siis läks veel tükk aega enne, kui sain magama jääda.
Täna koju jõudes helistasin ühistu esimehele ja rääkisin ka loo ära. Ütles, et see on teada ja asi ka politseis. Hiljem tuli ta läbi ja rääkisime sellest pikemalt. Käidi ka selle naabriga rääkimas, kes väitis, et, rääkis rahulikult telefoniga ja siis hakkas keegi vastu radiaatoreid millegagi lööma ja too arvas, et mina ja tuli minu ukse taga? Nojah. Ta oli üsna purjus. Aga kaebusi tema peale on teisigi olnud. Tema tegude pärast käis suvel ka päästeamet. Igal juhul kui see veel kordub, siis helistan kohe politseisse, et see fikseerida.

No comments: