Sunday, January 29, 2017

2017 aasta neljas nädal

Mitmeid kordi on mõte kirjutada, aga siiani on midagi vahele tulnud või olen ise valinud selle asemel une. Aeg-ajalt on tunne, et kui nädalavahetusel jääb üks öö selline poolikuks, siis tekitb tunne, et nii puhkamata ja seda on raske paika saada enne uut nädalavahetust. Aga kui järgmine nädalavahetus on samasugune?Näiteks reedeti kipun ma varem magama minema kui tööpäevadel, sest olen lõpuks sellest töönädalast väsinud. Ometi on reede juts see õhtu, kui võiks natuke kauem üleval olla, sest see üks õhtu, millest järgmisel päeval ei pea veel tööle mõtlema. Möödunud nädalavahetusel käisin laupäeva õhtul sõbranna pool, teised olid, lobisesime ja vaatasime filmi. Veidi enne keskööd hakkasin koju jalutama ja plaan oli magama minna, aga mina jamasin pesumasina uksega. Ja nii ma maadlesin sellega pea kella kolmeni öösel, sest ma ei seedinud mõtet, et see pesu seal lukustatult veel 5-6h seisab (kui see juba 8h oli seal olnud). Aga järgmisel päeval oli tegemist, nii ei maganud ma poole päevani. Ja siiani töötab pesumasin probleemidega, kõik hea. :)
Sel nädalavahetusel juhtus selline asi, et ma käisin klubis. Jah, klubis! Üle .. ehm 8-9 aasta? Mulle ei meenu, et ma pärast 2008 koolijõuludpidu (mis oli CT-s) oleks klubisse astunud. Ja kui ma see üks kord käisin CT-s, kunagi üks kord natueke aega Atlantises ja kunagi Seitsmendas Taevas, siis kõik teised korrad (mõned korrad on Tallinnas) olen ma klubis käinud Terminaatorit kuulamas. Ja tä'pselt sel põhjusel ma sinna Illusiooni ka reede hilisõhtul oma jala tõstsin. Üks kodukandi sõbranna küsis, kas ma lähen äkki Termikale Tallinnasse 13. jaanuaril või Tartusse 27. jaanuaril. Tallinn plaanidega ei sobinud, kuigi see keikka oli .. midagi erilist. Niisiis jäi Tartu. Klubides on ikka teistmoodi, aga mul on väga hea meel, et läksin. Läksime nii, et saime tasuta sisse ja nii oli vaja seal ka "aega parajaks teha". Ühe sõbrannaga üritasime Termika alguses ka all olla, aga polnud õhku ja liikumist kleepuval põrandal, nii läksime tagasi rõdule teiste juurde, kus oli väga hea. Üldiselt ei oska ma klubi kohta midagi öelda. Seltskond tundus väga noor. Noormehi oli palju. Põrand kleepus. Tantsiti kuidagi vähe, aga ehk hakati alles pärast Termikat tantsu lööma? Aga selles hoolimata mõtlen, et kui nad aprillis Atlantises on ja mul järgmisel päeval võistlust ei ole, siis võib minna küll, muusika tõttu, see teeb hingele pai. :)
Ja kui sellest muusikast ja väljas käimisest rääkida, siis tuleb üsna tihe graafik. Avastasin, et veebruaris on Smilers Püssikas ja märtsis on jälle Termikas. Nii et märtsis on Termikas Tartus juba kolmas kohas ja mina olen kõikjal kohal! Kuigi Jagaup ütles, et märtsis on nad Tartus neli korda.. ma ei ole leidnud, mis see neljas koht olla võiks. Võrus on nad lausa kaks korda ja järjest. :D 
Trennidest räägin õhtuses trennipostituses. Pidime sõpradega Vspasse minema, aga pidime selle taaskord edasi lükkama haiguste ja viiruste tõttu. Tahame ikka suurema seltskonnaga minna ja et kõik terved oleksid ja end hästi tunneksid. Nii et veebruaris uus katse. 
Ja vahepeal olen käinud stuudios pildistamas. Kui selline võimalus antakse, siis mina ei keeldu. Fotodega läheb veel aega, aga oli hoopis teistsugune kogemus, polnud varem stuudios käinud. Lisaks üks meikar tahtis enda portfooliosse pilte, niisiis tuli juurde ka tasuta meik. ;) Kui ma peeglisse vaataisn, siis nägin teistsugune välja. Ilus, aga teistsugune. Lisaks olin sõbranna abiga veel juuksed ära sirgendanud, et juba see tegi mu teistsuguseks. Kusjuures sirgete juustega oli väga mõnus. Mulle väga meeldivad mu juuksed, imeilusad, aga selline väike vaheldus oli hea. Ise ma nende sirgendamisega eriti hästi hakkama ei saa, eks see ole harjutamise asi, aga ma ei taha neid ka nii tihti sirgendada, ets eda iga nädal harjutama hakkaksin. Õde veel eile ütles, et mul on niii sirged juuksed. Jaa =) Enam ei ole, käisin saunas ja jäin märja peaga magama :D 
Arvuti töötas imehästi, aga mingi aeg lõi ikka ekraani siniseks. Siis käisid üks õhtul töökaaslased külas, kellest üks tegeles kassiga ja teine vaatas arvutit. Ja kõige paremad on ikka need koridorivestlused - hakkasin neid nagu ära saatma, aga jäime püstijalu koridori mingiks 2,5h veel lobisema. Nad on vahva. :) 
Üks päev oli intsident alumise naabriga, aga sellele ma oma mõtteid suunama ei hakka. Mul on hea meel, et ma ei olnud sel hetkel üksi. Ja natuke hirmus on näha, mis ned eelnevad kogemused mu närvisüsteemiga on teinud. Väga hea on see, et meil on trepikojas ja koridoris nüüd automnaatne valgustus. =) 
Ja kui ma juba väsitavtest öödest rääkisin, siis uuel nädalal on need taas ees. Aga planeerimine pooleli. Mõned nädalad tagasi läksime Sõbrantsiga ülemuste juurde ja palusime ühe reede vabaks - mina olin saanud just ühe lisapuhkusepäeva, mille sinna tõstsin, Sõbrantsil oli ka idee. Nimelt kuna mina asendan teda ja temata on raske, siis ei taheta meid just koos ära lasta, üldiselt pole lastudki. Aga meil olid juba lennupiletid olemas ja ja lubasin kõik ette ära teha. Nii et meie lendame =) Eks see uus nädal tööl tuleb üldse selline huvitav ... mul on tunne, et meie seltskond on väga väike, sest kõik on kuskil ära. Mul endal on veel kolmapäeval ka koolitus. Aga kui viimased planeerimised ära teha ja keha ette valmistada, et tuleb üks öösõit hästi üle elada, lennukis magada, palju vantsida ja vaadata ja olla ja tunda end hästi ja spordisokke osta ja teine öösõit üle elada, et koju jõuda ja järgmisel päeval tööle, siis on kõik super! Ja ongi. Kõik on hästi. :) Tuleb suurepärane nädalavahetus. Draakonil käivad ka külalised, kes temaga mängivad ja süüa annavad.
Ja reedel sain küsimuse, kas soovin üehel väliskonverentsile minna aprillis. Natuke mõtlesin, vaatasin kava ja ütlesin "Jah". Sel korral siis üksi meie süsteemist. Aga aprillis on juba kevad... Kindlasti vähemalt seal riigis!
Täna on ka toimetamist - kirikus kohvilaud, jumalateenistus, kohvilaua koristus, trenn... Ja siis kodused toimetamised. Oleks vaja ka Lõunakeskuses käia, et veidi nädalalõppu planeerida, aga ma ei tea, kas täna kõike tahan ja jõuan. Natuke raha vahetada, sest kui on teine valuuta, siis pank võtab kaardimakse pealt ka ju raha. Tahaksin Draakonile kinnist tualetti, olen palju netist vaadanud ja leidnud sobivad ja hetkel ka soodushindasid, aga siis tuleb mingi ilmatuma suur transpordikulu, sest ei mahu pakiautomaati? Laenaisn venanlt autot mõneks päevaks, et saaksin oma asjad kiiremini ära toimetada. Nii sain eile ka õe juures saunas käia! Ja täna trenni, sest pärast kohvilauda bussidega ei jõua. Ja saab ka uuel nädalal trennid tehtud - nädalalõpp on puhkus, aga trennivad saavad ka tehtud.. lihtsalt enne puhkust. Autoga on ka vahva, eile sõitsin pool ajast tuledeta, sest unustasin need tööle panna. Ja kui lõpuks rõõmsalt kodus olin ja arvuti taga istusin, siis meenus, et välja ma neid ka ei lülitanud. Heh. Ja bensiinikas on ikka natukene teistmoodi. Aga peabki harjutama. Vennale tänulik. :)
Kui ma vahepeal ei vaadanud ülse kv.ee-s ringi ja olin maha võtnud kõik automaatsed kirjad, siis ühel hetkel ma läksin sinna ja nägin ühe korteri pilte, mis mu südame kiiremini lööma pani. Jah, korteri. Käisin seda eile vaatamas. Ja süda lööb ikka kiiremini. :)
Üks päev ütles üks kolleeg, et ma nüüd haiglasse tööle tuleks poole kohaga. Ma ütlesin, et ma ei soovi, ma ei taha, ma tahan öösel kodus magada. Ta sai nagu natuke kurjaks. Et mismõttes ma noor inimene tahan kodus magada. Aga kuidas ma siis kodu saan, raha vaja teenida. Ma tean, et tema on aastaid ja aastaid kogu aeg kahe koha peal töötanud, ta ei oska ka enam teisiti. Aga mina tahan ka elada hea tervisega. Kui ma töötaks päevase töö kõrvalt veel 0,5 kohaga, sisi see tähendaks öövahetusi ja nädalavahetusi. Seda teha lühikest aega - jah, kui on kindel tunne. Aga nii jäädagi - ei. Ma ei ütle, et mul ei käi neid mõtteid peast läbi, käib küll. Aga mitte praegu. Praegu on mulle olulisem see aeg endale ja see aeg, mis ma pühendan trennidele ja võistlustele. Ma ei soovi võistlema minna pärast magama ööd, millele on järgnenud pikk töönädal ja võib-olla mõni 36h vahetus. Ei. Aga kui tuleb uus sügis ja uued suunad, siis on ehk teistmoodi. 
Hästi on. 
Ja täna on uus päev. Tänan!

3 comments:

AvelyK said...

Minu arust on puhas hullumeelsus nii palju töötada et muu elu jaoks ei jäägi aega. Igaüks töötab täpselt nii palju nagu ta jaksab ja tahab. See et Sinu töökaaslane töötab kahel kohal ei tähenda et Sa peaks sama tegema :D. Mõned inimesed näevad asju vaid oma mätta otsast :P. Selle all mõtlen siis hetkel Sinu kolleegi.

Sjuteist said...

See on see, et töötad, et teenida raha, aga muudkui töötad ja rahast pole kasu.
Mina olengi teistmoodi mõtlema hakanud ja selle üle ka tänulik. Elus on niii palju muud. Raha eest saab ehk palju... aga aega ei saa. :) Ja meile kõigile on antud ühtemoodi igapäevaselt 1440 minutit, igaühe enda valik, kuidas neid kasutada.
Ma olen mingi periood töötanud 1,5 kohaga (0,5 oli päevane töö ja 1.0 valved) ja juba siis oli mu üks vaba päev nädalas selline, et tol hommikul lõpetasin öövalve. Ei, aitäh :)
Vajadusel tuleta mulle mu sõnu meelde! :D

AvelyK said...

Tuletan meelde jah kui vaja :D