Sunday, February 26, 2017

Draakonist

Meie elame hästi.
Viimasel ajal meeldib talle minu kõrvale arvutitoolile tulla, kuhu e ka kahekesti ära mahume. Vahel astu ta ka otse sülle, aga ju talle meeldib siis ka kuskil külje peal olla. 

 Või võtab ta terve tooli endale ja tunneb end seal väga hästi.

 Aga oma pesa talle meeldib. Kui ma alles mingi age koristasin ja pesa selleks ajaks põrandale panin, siis ta ronis sinna ikkagi, ikkagi tema pesa ju! 
 Musti juhtmeid närib ta vahepeal niisama nalja pärast, minu meelest tahab ta siis tähelepanu. Vahel haagib enda jalad aga minu käe ümber ja lööb aga rõõmsalt hambad sisse. Ma üritan küll keelata, aga vahel ei raatsi ka, sest ta on ikkagi nii armas, isegi siis kui tema küüned mulle haiget teevad. Küünte lõikamisega on nii, et esikäppadega saame me väga kenasti hakkama, aga tagumistel jõuab ühe ära lõigata ja siis ta ongi juba jooksu pannud.
Kuskil tema mänguasjade juures on tal endiselt see valge näritud juhe, ma ei tea, mis tal selle juhtmega on, aga ma ei ole seda ära ka visanud, äkki närib siis minu kätt ja jalgu natukene vähem.
 Voodil meeldib talle olla päris ääre peal, eriti kui temaga mängin, siis teeb oma saltosi ja trikke.
 Ja õhtuti on meil endiselt oma raamatuklubi, nii kaua kui mina loen, nii kaua on Draakon minu juures ja raamatu kõrval (või osaliselt raaamtu peal). Kui on aeg tuli kustu panna, siis hüppab ta jalgade juurde ja teeb endale pesa ja jääb magama. Ma ei mäletagi, millal ta viimati öösel oma pesas magas, millegi tõttu meeldib talle minu jalgade juures olla. Vahel ma ikka sikutan teda, et ta tuleks siis selja taha või kuskile, aga ei.. paneb kohe plehku. 
 Vahel hüppab ta tooli seljatoele ja sealt astub siis minu käele ja jääb veidiks sinna või tuleb edasi sülle. Päevasel ajal meeldib talle väga olla aknalaual (kanalaual :D :D)ja välja vaadata, eriti siis kui veel aken natukene lahti on. Ka aknalault hüppab ta vahel minu õlale. 
 Eile võtsin kasti ja t-särgi ning tegin talle pesa. Hiljem vahetasin selle t-särgi teise vastu, mille kaelus on normmõõtmetes, kast võiks tegelt suurem olla, kui leian-saan suurema, siis saab ta suurema pesa.
Mingi aeg ostsin talle kõliseva mänguasja ja just täna hommikul möllas ta sellega ringi. Kõige pealt andsin talle pool 6 süüa, ma ei tea, mille peale ma ärkasin, aga seal ta oli, tegi mjäu ja kargas ringi, andsin süüa. Ma ei tea miks, aga kell 7 oli ta uuesti platsis ja lihtsalt ei jätnud mind rahule. Naksas ja tiris tekki pealt ära. Püüdsin korduvalt, keerasin selja, läksin teki alla peitu, aga kiisuke ei andnud alla. Läksin andsin talle siis midagi muud süüa.
Ta sai mul pikalt üsna tavalisi krõbinaid.. ja siis ta loobus nendest. Viimasel ajal sööb ta rohkem pehmet toitu ja kõrvale kavliteetsemaid krõbinaid. Tark kass, teab, mida need tavalised krõbinad võivad põhjustada. Maksast ta enam ei hooli, aga kui värsket liha või kana lõikan, siis on ta platsis. Krõbinatega ongi nii, et tegelikult on plaan neid välismaalt tellida natukene suurem kogus ja mitme inimesega. Ootan mõne asja selginemist ja siis saab tellimus ära tehtud. Seal on kvaliteetne toit lihtsalt palju odavam. 
 Üldiselt on ta mul endiselt selline arglik ja ma pean seda heaks. Kui külalisi käib, siis esialgu opn ta väga pelglik, hiljem hüppab mõnele jalga või isegi laseb pai teha. Sülle ta väga ei roni, ta ei ole üldse sülekass, kui ta just ise seda ei taha. Aga endiselt saadab ta mind hommikul ukse juurde, püherdab vaibal ja kui ukse lahti teen, siis paneb jooksul. Ning üldiselt ootab mind, kui ma koju tulen, samuti püherdab, jutustab ja siis jookseb köögi pole. Aeg-ajalt, kui ma natukene kummalisel ajal koju jõuan, siis tuleb ta väga unisena vastu ja ei saa ilmselt aru, mis toimub. Teda ajab segadusse need päevad, kui ma justkui lähen hommikul ära, aga tulen juba lõuna ajal tagasi.
Ma ei tea, mida ta mul siin teeb. Jaa, vaibad on rullis. Mänguasjad on teine kord mööda tuba laiali, eriti on neid voodis, aga siis tuleb tema ja tahab jälle mängida. Vahel ma mõtlen, et tal võiks sõber olla. Kuigi mulle meeldivad vist pea kõik kassid, siis endale olen tahtnud vaid punast kassi. Kuidas ma võtan kaks punast kassi? No ikka ei võta. 
Eile oli nii nunnu vaadata, kuidas ta jälle mul toolil oli ja siis oma käpad vastu radiaatorit pani. Hoidis neid seal tükk aega, ilmselt on ta sama soojasõbralik kui mina.


Ilus Draakon :)
No comments: