Thursday, July 13, 2017

Olen ikka siin!

Kasutan praegu seda momenti ma lõunaajast (mis ei lähe tööaja sisse!), sest muul ajal pole aega ja võimalusi. Ma olen küll sel nädalal igapäevaselt tööle tulnud üsna vastumeelselt, aga märkamatult on käes neljapäev ja juba esmaspäeval on jälle veidi parem. Või vähemalt tekib siis tunne, et läheb paremaks, sest siis oleks aeg need enda tegemata tööd ära teha. Aga see selleks. Sel nädalal olen ma tööl nagu tige päkapikk, sest ma ei ütle suurt midagi ja püüan kuidagi seda kõike hoomata, mis ette tuleb. Närvirakud kuluvad siiski.
Aga tegelikult juhtus nii, et laptop on katki! Täitsa katki. Probleeme oli ennegi esinenud, sest aeg-ajalt jooksis see kokku ja viskas enne ühe sinise ekraani. Mõni sõber oli seda vaadanud, aga probleemid ei kadunud. Üldiselt see mind väga ei seganud. Windows tahtis pikalt mingit uuendust ja lõpuks ma lasen selle arvutil teha, ma ei usu, et viga ka selles, sest pigem on asi riistvaras (ütleb naine, kes asjast midagi ei tea), aga pärast seda uuendust ei saa arvutiga enam midagi teha. Kui esialgu jooksis kokku vähemalt siis, kui ma arvutiga toimetasin, siis lõpuks ei pidanud midagi tegema... ja kui sa oled umbes 7x seda kogu aeg uuesti käivitanud ja väga kannatalikult oodanud... siis saab mõistus otsa. Eile ma ei jõudnud enam sinnagi, et kuskil PIN sisestada. Sellised lood. Ma just olin hakanud sarju veebist vaatama! Ja muidu oli ka selline mugav väike läpakas, mille panin alusele ja tõstsin põlvedele. Hea oli toimetada, sest mulle see nutitelefoni variant ei istu.
Ma ei tea, mida teha. Ühel hetkel on mul laptopi jälle vaja. Hetkel on võimalus küll kasutada arvutit, aga ma eelistaksin natukene lihtsamat, väiksemat ja enda oma (et kui nihu läheb, siis on enda asi). Kuskil riiulil on ka tahvelarvuti, mida ka ei taha kasutada, ei meeldi mulle sellel ekraanil sõrmedega libistada või kirjutada.
Ma ei tahagi laptopist palju - et saaks netis käia (milleks ju eelkõige kasutan), fotosid lisada/hoida/vaadata, veebist sarju vaadata, vahel muusikat kuulata. Vajalikud on 3-4 USB kohta ja id-kaardilugeja. Ma ei taha hetkel ühegi järelmaksu peale mõelda.
Möödunud nädalal olime mereääres suvepäevadel. Neljapäev oli nii tuuline ja külm, telki oli raske üles panna. Öösel oli isegi enam-vähem, õnneks oli korralik madrats ja siis ei olnud maapinnal. Tuul vaibus reede hommikul kella 6 paiku. Tean seda, sest kui kell 4 sai üldine disko läbi, siis ühel hetkel ma ärkasin mingi korraliku tümaka peale, proovisin uinuda, aga ei saanud. Ronisin telgist välja ja muusika oli vait! Tegelikult ei olnud, seda polnud kuulda.. aga telgis, kui maapinnaga horisontaalselt olla, siis oli. Aga kolleeg oli igati tore ja sõbralik ja muusika sai kinni ja uni oli magus. Reedel oli ilm veidi parem, mõned päevitasid seal 15-16 C, mina kandsin ikka mitu kihti riideid. Sportlikest ettevõtmisest proovisin kiikingut, ronimisseina, turnisin ja ronisin mingite pakkude otsas puude vahel (see oli raske ja mu riel on endiselt väga suur sinikas, sääred täis väiksemaid sinikaid) ja lisaks exit-mobil, kust pääsesime neljakesti välja. Korraks olin ka pulli seljas, et proovida, aga need hematoomid jalgadel olid valusad, raske oli, lendasin sealt 25 sekundiga alla ja kahel sõrmel läksid veresooned katki - veel hematoome. Lisaks sai kaks korda pakitud end elektriautosse - esimesel korral mahtus meid 19, teisel korral mahtus 23 naist. Kes ütles, et elektriauto väike on? Neljapäeval rõõmustas meelt Terminaator, reedest muusikat ma ei kuulanud. Päikeseloojangud olid nii ilusad. Kuna minul ei olnud soovi telgis külmetada ja laupäeva hommikul enam midagi erilist ka ei oodanud, siis keskööl võtsime suuna Tartu poole ja enne 3 sai kodus magama mindud. Neljapäeval oli mul vahepeal neli kihti riideid! Kindad olid ka käes. Telkida on muidu tore, aga kui pole kuskile sooja minna, siis on külm... lõket meil ju ka polnud.
Nädalavahetusel käisin metsmaasikal. Esmaspäeval aedmaasikal ja see kõik on sügavkülmas. Vahepeal on aknad ära tellitud. Draakonil on ikka mingid hood peal. Kasvuhoones on sellised kuni 5cm kurgid ja rohelised tomatid. Aiast kaevan endiselt välja seda sahhalini kirburohtu. Külvatud muru juba kasvab. Draakon üritas üks päev jälle herilast süüa, sain puupulgaga selle talt suust kätte. Vahepeal lugesin ka raamatuid ja läks hästi, aga nüüd on jälle paus olnud. Kodus on olemas kuus raamatut, mis ootavad (sh 1 triloogia).
Lõunaaeg läbi.

No comments: