Tuesday, July 4, 2017

Trennipäevik on puhkusel!

Natukene raskes seisus olen. Trennipäevikud on puhkusel nii kaua, kuni ma hakkan taas süsteemselt trenni tegema ja on millest kirjutada. Ma ei tea, millal see juhtub, endiselt on probleemiks bursiit vasakus õlas, lisaks on tulnud motivatsioonilangus. See viimane tuleneb üsna palju sellest esimesest, aga natukene ka teistest asjaoludest. Ma nii ootasin välitrenne ja tahtsin ise välijõusaalides trenni teha, aga hetkel on see kõik välistatud. Ma saan kõndida, sörkida ja tõukerattaga sõita, aga seda viimast ei saa teha ka päris nii nagu tahaks ehk lõigutrenne ei saa teha, saan sõita üsna rahulikult. Ma ootasin seda hooaega uue rattaga ja uute tuultega, tuul on küll, aga väljas! Ilm on teine asi, mis põntsu paneb. Olen nõus, et pole halba ilma, on vaid vale riietus... aga kus on suvesoe ja päike? Mul sai puhkus läbi, aga ma olen nii väsinud, polnud päikest, mis annaks energiat. Tahaks hommikul lühikeses dressis tööle sõita, aga on külm ja on tugev tuul, koju tulles on tugev tuul ja hoovihmad. Väsimus ja energiapuudus viib selleni, et ei tahagi midagi teha. Ja kõik see on seotud ja siis pole ma ise rahul. Panen mingid riided selga ja vataan, et üldse ei sobi enam. Tahaksin tagasi seda toonuses keha, aga see tuleb trenniga... ja trenn tuleb... siis kui on õige aeg. 

Möödunud nädalal käisin ma ühel õhtul sörkimas, raske oli, kinnituskohad hakkasid haiget tegema ja nii tegin korduvalt peatusi ja üritasin venitada. Teiispäeval kaks korda kõnniringil, kokku mbes 14km. Kolmapäeval tegin korraga 11km (ja 7km ajal mõtlesin, et enam ei jõua). Neljapäeval käisin tõuksimas ehk 20km - pool sellest oli tugev vastutuul. Reedel ladistas päev otsa. Laupäeval käisin metsas ja taas ladistas. Pühapäeval tegin ka tõukekaka ringi - 15km aga vahepeal jäin Vägilasi vaatama.

Kuidas õlg elab? Minu meelest elas päris hästi, hoidsin seda. Ja siis ärkasin esmaspäeva hommikul valuga. Jälle. Mis ma tegin ja kust see tuli - tõesti ei tea. Päev otsa valutas ja lõpuks võtsin ikka valuvaigistit. Ma olen tänulik, et see on vasakus õlas, sest kui oleks paremas, siis oleks natukene nadim lugu. Olengi selles punktis, et ei tea täpselt mida teha ja kuidas teha, ma ei tea, millal ma lõpuks päris trenni saan teha. Ma pean andma rahu ja seda hoidma. Mis mul muud üle jääb. 

Tööl tagasi, aga puhkust poleks nagu olnudki. Ainult see räägib puhkusest, et see paberite hunnik laual on kõrge... (sh virtuaalsed paberid). Natukene nagu peata kana ja ei oska kuskilt millegagi alustada, aga jupiti tuleb teha. Õnneks on aruannete periood ja need peavad kõik homsega esiattud olema, et siis on kuskilt juba midagi tehtud. Käesolev nädal on isegi lühike - homme veel ja ongi kõik, sest siis on suvepäevad. Ma küll ei tea, mis me sellise ilmaga seal mereääres teeme... ja telgime. Neljapäevaks lubab ikka vihma, reedeks õnneks ilusamat, siis on natukene soojem ja päikselisem, aga kui öösel sajab, siis on kõik läbimärg? Neljapäeval rõõmustab meid vähemalt Terminaator. Kui väga märg, siis kaheks ööks ei jää. Kui neid veetemperatuure vaadata, siis on tunne, et rohkem sel suvel ujuma ei lähegi (va saunast). 
Augustisse tahaks saada ühe ekstreemjooksu, ilmselt valga x-jooks, sest see sobib kuupäevaliselt ja osavõtutasu on 5 eurot, samuti on see sobival kaugusel. Eks neid üritusi on suve jooksul väga palju ja igale poole ei jõua, ei peagi jõudma, valikud tuleb teha, vaadata võimalusi ja ressursse. Sõbrannad mõtlesid 27.august minna Värska kanti mingile kõnnimaratonile, aga poolmaratoni distantsile, see paneb ka mõtleme, selle otsustamisega on õnneks aega.

Praegu on teemaks akende tellimine. Olen teinud mitmeid hinnapäringuid, mõned veel vast saabumata, aga siis peab valiku langetama. Hinnavahed väga suured ei ole, otsustamisel mängib kindlasti rolli see, kui kiiresti aknad kätte saab, et tegelikult tahaks lähipäevadel ära otsustada. Linnavalitsusest sain sobilikud vastused.
Draakonit tahaks vahepeal kiita, sest ta on öösel ka voodis jalgade juures, aga teinekord kestab mingi trall siiski terve öö, eriti siis, kui väljas jookseb ringi üks suur valge kass... või kui linnukesed on kuskil. Teadsite, et kassid tapavad aastas üle 1,3 miljoni linnu? Minu Draakon püüab seni veel hiiri. 

No comments: