Tuesday, August 15, 2017

Otsus

Võistlused läbi ja aeg teha igapäevaelus omad korrektiivid. Ja hetkel räägin ma toidust. Ma olen suve jooksul nii palju "head ja paremat" söönud, alati ei tahtnud, aga nii lihtsalt läks. Kui hommikusöögiks oli ikka puder või smuuti ja lõunaks või õhtuks liha+salat, siis sinna vahele sattus kooke ja komme ja šokolaadi, tööl oli laud pidevalt lookas. Ma ei taha sattuda sellesse nõiaringi, millest on raske välja saada, niisiis tuli otsus vastu võtta ja täpselt nii on. See ei tähenda, et ma ei küpsetaks teistele või endale, see tähendab seda, et kui teised eelistavad nn tavalist kooki, siis leian ka kapist selle nisujahu ja suhkru, aga kui endale tahan küpsetada, siis on mul ikka mandlijahu ja kookosjahu ja kõik muu vajalik. Kusjuures minu maitsemeel on magusa osas endiselt tundlik ehk minule tundub mõni asi ikka väga-väga magus, kui teiste jaoks on see tavaline. 
Ma ei plaani hetkel minna LCHF peale. Esialgne otsus on loobuda sellest lisatud suhkrust ja maiustustest. Hetkel jääb menüüsse veel puder, puuviljad, ja seemneleib ja tatar ja natukene ka kartul. Ma tahaksin tagasi selle suurepärase enesetunde juurde, mis oli LCHF toitudes, aga ma hetkel ei tea, kui lähedale tee mind sellele viib. Peas on väike plaan, et kui ma ikkagi osalen Tartu Rattamaratonil, siis on see suurepärane võimalus ja aeg teravili ja kartul välja jätta, sest see on piisavalt pikk ja intensiivne treening, mis "üleliigse" suhkru organismist ära kaotaks ja siis võiks olla lihtsam...  Kusjuures kui rääkida LCHF, siis sealses keskkonnas on tekkinud kaks leeri, millest esimene sööb vähem valku ja teine rohkem (sealjuures siis vähem rasva), süsivesikute osas ollakse ikka sama meelt. Kadi kirjutas sellest siin ja katsetas ise ka järgi. Tundub huvitav ja mõistlik. Ketogains'i kalkulaator. Teate millise hüppe on või hind teinud?

No comments: