Thursday, September 20, 2018

Spordikell

Kirjutasin trennipäevikus, et kell jooksis kokku ja viisime selle garantiisse. Oli ostetud Teliast. Täna tuli kiri, et võib esindusse minna, aga kella tagasi ei saa. Kell katki. Ei saanudki teada, mis sellega siis juhtus. Muidu nad asendavad asja üks ühele, aga kuna seda kella enam neil poes pole, siis maksavad hoopis raha tagasi. 
Nii et nüüd olen kellata ja vaja uut. See, et see garantii alla läheb ja raha tagasi saab, on küll väga hea. Aga milline valik teha? Ma olen Garminiga ära harjunud ja seetõttu ma Polari poole enam ei vaataks. 
Kaaslane ostis suvel endale Forerunner 235. Käisime kellasid Lõunakeskuse esinduses vaatamas ja tegelikult sai valik selle järgi paika, et klienditeenindaja ütles, et sellesse kella saab muusika panna ja siis bluetooth kõrvaklappidega kuulata. Jah, oleks pidanud kodus veel täiendavad uurima neid asju, aga me ei teinud seda. Tegelikult saab selle kellaga juhtida muusikat, mis on telefonis. Niisiis seisavad ka minu kingitud bluetooth kõrvaklapid niisama...
Seetõttu oli mõte, et ostaks siis juurde kella, kus on see muusikafunktsioon olemas. Ja mina võiksin võtta selle kella, mis sai suvel ostetud. Mina trenni ajal muusikast ei hooli. Kunagi jooksmise ajal kuulasin, aga tõukerattaga sõites ei ole see mulle, jälgin pigem liiklust ja ümbrust ja keskendun trennile. 
Vaatasin Garmini lehel neid kellasid ja minu jaoks on kõik nii segane. Jooksjate jaoks on palju erinevaid funktsioone, nendest ma suurt ei hooli. Samas lihtsalt aktiivsuskell ja juurde spordifunktsioonid ... ei. Tahaks, et kui randmelt pulssi mõõdab, siis ikka mõõdab ka ja täpselt. Et pigem spordikell, kus on mõni aktiivsusrakendus juures. Mobiiliga oli mul kell ühendatud, aga mingeid teateid ma kellale ei tahtnud. Siiani ei taha.

Mingeid teisi ideid?

2 comments:

kd said...

Oo, päris hästi läks, et raha tagasi maksti!

Kuna ma nii palju uurinud ja kasutanud erinevaid kellasid, siis panustan oma kaks senti arutellu. :D

Kui tahate muusikatoega kella, siis on variandid Garmin Vivoactive 3 Music või Garmin Forerunner 645. Need juba krõbedama hinnaga kui Su eelmine Vivoactive HR, aga noh.. nutikus ja muusika ja kõik upitavad hinnasilti üles. Ma ise kasutan ilma muusikata Vivoactive 3 ja olen rahul küll. Pole midagi liiast ega ka puudu (kui akukestvus välja arvata.. see natuke nadi). Randmepõhine pulss muidugi on kõigil neil kelladel suht samal pulgal, ei saa kunagi olema sama täpne kui pulsivöö, aga võrreldes Fitbit, Polar vms randmepõhiste anduritega, on minu kogemusel Garminil täpsemad.

Kui muusikaga kella ei soovi, siis on megalihtne spordikell Garmin Forerunner 35. Seal on kõik põhiasjad olemas, pulsi lugemine ka Garmini tasemel ja aku kestab päris hästi. Mulle täitsa meeldis, kui seda möödunud aastal kasutasin pikemalt. Ainus puudus vb on see, et selle treeningrežiimide valik on üsna vähene a'la jooks, kõnd, rattasõit ja kardio. Nutikamates on neid režiime palju rohkem. Sellel mudelil jällegi talutavam hind. :D

Et jah.. valik on keeruline.. kuna ma täielikult Garmini usku, siis muudest brändidest rääkima ei hakkagi. :D

Sjuteist said...

Tänan Sind selle kommentarai eest! =)
Hea on kuulda arvamust kellegi käest, kes on katsetanud erinevaid kellasid. Ise uurid netis ja lõpuks läheb kõik väga kirjuks.

Tänasest on minul käel Forerunner 235. Jäi käiku see plaan, et mina võtan Kaidari kella ja tema vaatab midagi uut.
Minu spordikella vajadused peaksid selle 235ga täidetud olema. Trenne salvestab, vaata, kuidas randmelt pulsiga lood on, aktiivsust ja und jälgib. Eks kell sai suvel valitud rohkem mehelikum, aga mind see ei sega.
Aga ei ole veel ostsutanud, mis kella tema endale saab. Ühest küljest ei tahaks, et kingitud kõrvaklapid niisama seisavad, aga samas ei ole tal hekel nii nutika ja sportliku kellaga, millel on see muusika funktsionaalsus, midagi teha, sest ta jälgiks igem aktiivust töööpäevadel ja kasutab käekellana. Et noh mina leian, et siis tegelikult pole väga mõtet mitmesaja euro eest ägedat kella osta...

Praegu üritan nüüd enda uue kella seadatega korda saada. Ja juba avastasin, et tavalist kõndimist seal kella sees ei ole. Nojah.. ikkagi ju ForeRUNNER ;)