Sunday, October 28, 2018

Lemmiklaulud

Ei ole saladus, et mina võin ühte playlisti kuulata mitu aastat. Kui ma rohkem muusikat kuulasin, siis oligi üks playlist ja aeg-ajalt lisasin sinna mõne laulu, mis oli meeldima hakanud või võtsin ära, mis enam ei meeldinud. Ja nii ma ketrasin seda. Ma ei ole eriit huvitatud uue muusika leidmisest, kui aja, küll siis mõni laul ise mu juurde tee leiab. See on muutunud, et autos saab ka nüüd raadiot kuulatud ja seeläbi siis pop-muusikat. 
Kahjuks mu viimane muusika valik kadus koos eelmise arvutiga. Ja kuigi see arvuti on olnud juba üle aasta, siis mulle hetkel ei meenu, kas ma siin mingi programmiga üldse muusikat olen kuulanud... Harva saab youtube kasutatud ja see on ka kõik. 

Kui palju rõõmu võib ühel kassil olla ühest kastist?

Koduuu.


Täna (27.10) on selline ilm, et väga mõnus on kodus istuda, põlevaid küünlaid vaadata, sekka natukene koristada ja mis seal salata, tegin ka piparkoogitaigna valmis, sest eelmise olin ära jaganud. Tundus hea mõte, et võiks oma vanad cd-plaadid üles otsida ja kuulata, mis muusikat ma kuulasin siis 15-10aastat tagasi. Ütleme nii, et plaate on rohkem, kui ööpäevas tunde, aga mõned olen saanud läbi kuulata ja vaadata, et näe, täitsa mängib veel. Mõned on aga mp3 failides ja seetõttu on neid laule seal plaadil liiga palju... Saunast tõin raadio, millega saab plaate kuulata, sellest piisab. Ilmselt oleks lihtsam arvutiekraanil, sest siis oleks ka pealkirjad kohe olemas.
Päeva alguses siis otsisin mõned lood youtubest välja ja salvestasin need endale uude kausta.
Ja siis jäi mõtlema, et mis mu lemmiklaulud üldse olnud on...


---
feil.
Kaaslane tuleb koju ja räägime kumbki oma päevast. Lõpuks küsin, kas tema läpakas on cd-mängija olemas, et äkki vaatakaisn neid mp3 plaate sealt. Küsib, kas mul pole. Ma ütlen, et pole ju. Tema küsib, et kuidas ei ole..
vajutan siis paremas ääres ühele nupule ja voilaaa...
(miks ma selle raadio siis saunast tuppa tõin? :D)


---
Esimene lemmik, mida mäletan
Terminaator fr Evelin Samuel- Kaitseta (samuti 7 vaprat, ma pikalt ei teadnud üldse, kes seda laulab :D)
Meil oli selline tore kanal nagu TV1 ja kui seal veel saateid eriti ei olnud, siis toredaid muusikavideosid tuli küll päevad läbi. Terminaatori lugudest oli pärast muusikali "Risk" laul "Omal kohal". Siiani paitab südant. 

Üks aastavahetus (8. klassis või 9.?) sai veedetud Rakveres. Ja kas just siis jäi kõrvu kõlama üks vana lugu, mida ketrasin siis ikka kuid ja kuid.. Rednex - Wish you were here

Viimases põhikooli klassis oli mul endal mp3 mängija ja ühte kirjutatud plaati kuulasin seni, kuni see polnud enam võimalik. Millegi pärast oli lemmikuks Kadi Toom - Ma ei oodanud.
Mäletan, et tol ajal oli teatud laualude käte saamine ikka väga raske. Plaadid kirjutasin endale õe juures Tartus olles. 


2006 käisin rattaga Saaremaal ja kõrvus oli muudkui see laul.
Hele Kõre ja Elav Legend - Ka vaikusel on hääl
ja ma ei leiagi seda youtubest...Sel ajal kui ma Rootsis elasin oli mul ka üsna kindel playlist. 

Celine Dion - It's all coming back to me


Ozzy Osbourne - Dreamer


Ruja - Teisel pool vett


Urmas Alender - Kui mind enam ei ole


Terminaator - Ingli puudutus
See on kikide kurbade päevade laul, kui meenutada neid, kellega enam siin maa peal ei kohtu...


Ja sellest aastast (2007), kui ilmus Terminaatoril kogumik "20", siis seal peal oli laul "Alkeemik". sellest ajast peale on see minu lemmik. Ma ei tea miks.. aga nii on.

2008
Jostein Hasselgård - I`m not afraid to move on

Sunrise Avenue - Fairytale Gone Bad (Acoustic)

Novaspace - One more try

The Cult - Painted On My Heart
ja Smilers - Annika, mis on täitsa sügiselaul. 2013 puges südamesse Kõrsikud.

Kuskil 2014 kuulasin ka HND-d
---
vahepeal meenus, et vanasti jälgis mu muusikat lastfm plugin. 
---
Kui ühes sarjas oli ühel osal see tunnusmuusika, siis rändas ka see mu paylisti. 
Eurythmics - Sweet Dreams


ja üks talendisaatja võitja
James Arthur - ImpossibleTimo Lige - Kõik kaobMingid aastad tagasi oli telefonihelinaks
Veidi üle kahe aasta tagasi hakkas meeldima üks Taukari lugu...
Ja Smilersi lugu, mis on sellest ajast teleofnilugu ja see on see nn meie-lugu. 💚Nii et eelmisest aastast ja sellest aastast ei tea ma hetkel ühtegi uut lugu, mille peale ütleks, et oh, kuulaks veel...

No comments: