Saturday, March 9, 2019

Mida kassid öösel teevad?

Muidugi  on perioode, kui ärkad öösel selle peale, et mööda elamis käib tagaajamine ja keegi jookseb ka üle voodi või kuuled, et kuskilt kukkus midagi maha. Ja hommikuti on vaibad rullis. Samas tahaksin öelda, et meie kassid magavad öösel. 

Pisike sätib end sisse diivani seljatoel olevas pesas (ei ole aru saanud, miks ta öösel seda kohta naudib, päevasel ajal on seal pigem Draakon) ja vahel harva näitab oma nägu magamistoas. 
Draakoni toon ma tavaliselt enda jalgade juurde ja on 95%, et ta paneb sealt jooksu, sest talle ei meeldi kuskile jääda, kui keegi sunnib. Kui ta on jooksu pannud, siis läheb natukene aega mööda, mina võtan enda magamajäämise asendi sisse ja varsti tunnen, kuidas käpakesed kõnnivad mööda voodit ja sõbrake seab end sisse minu jalgade vahel, sest see on otsekui pesa. Nii kaua kui ma veel teadvustan, et ta on seal, siis ma vajadusle pöörand end ka väga ettevaatlikult, et ta minema ei läheks. Ja kui on need ööd, kui ma öösel ärkan, siis ma tunnen, et kassike on õige koha peal. Ja hommikul niisamatu. Kuni tuleb äratus ja pannakse plehku...
Vahel teeb Pisike varasemat äratust ehk hakkab kell neli süüa nõudma, nurrub nii kõvasti kõrva juures, et peidame pea teki alla. Vahel jääb ta ka siis kuskile voodisse magama. 

Mina olen viimased nädalad olnud täiesti kindel, et Draakon magabki terve öö minu juures (va see üks öö, kui ta ahju otsas oli).
AGA...
... üks öö ärkasin millegi peale ja üritaisn uuesti uinuda, kuid kui pea padjale panin, siis oli mingi kummaline heli. Kassi polnud ka jalgade juures. Lõpuks hakkas see heli mind nii palju segama, et võtsin telefoni ja panin taskulambi põlema. 
Ja mida ma nägin? Voodi kõrval oli Draakon, kes näris telefonilaadija valget juhet. Ta oli seal üsna ennastunustavalt ja kui valguse temale suunasin, siis ta plehku ka ei pannud... Lihtsalt näris juhet.

Ja mina arvasin, et ta magab öösel minu juures.

Tegelikult ei ole neil lubatud laua peal olla. Ja draakons aab sellest aru ka, kui ta ronib sinna ja ma sellele reageerin. Aga täna tundus tal sellest ükskõik olevat. Tegin pildi ära ja ajasin ta ära. PS: mis tal selle valge juhtmega just on?! Pikal elades näris ta ühe valge juhtme väga mitmeks tükiks. 

No comments: