Saturday, March 23, 2019

Saan täiskasvanuks

Mulle on viimsed 12 aastat meeldinud mõelda, et ma saan endiselt 17. Ma ei tea enam, mis selles vanuses oli, aga 17 meeldib mulle arvuna ja ju meeldis vanus ka - polnud laps, polnud täiskasvanud. Aga üsna pea olen juba kolmakümmend. Küll vanasti tundusid kolmekünesid ikka suured ja täiskasvanud ja hoopis teistsugused inimesed... elukogenud ja targad... ja kuidagi suured. Aga ennast vaadates, ei tunne küll, et eriti miskit muutunud on, aga eks elukogemust ja -tarkust on ikka juurde tulnud, isiksusena väljakujunenud, tunnen end kindlasti paremini kui 12 aastat tagasi. 
Ja see viis mind selleni, et aeg oleks mitteametlikust emailist loobuda. Ma hakkasin gmaili kasutama vist 2006, siis kui alustasin esimese blogiga, kui oli veel kutsetega orkut, fotosid jagasin picasas... ja selle emaili juurde ma jäingi, eks kõik sõbrad ja lähemad tuttavad teadsid ka seda, sest see oli nii minulik. Kui aeg edasi läks ja tekkis mõni teine email, siis seadistasin nii, et kõik meilid tulid ikka selle esimese peale kokku. Selle kirjutamine oli nii käeses ja minu jaoks see olingi mina. Ajapikku kasutasin sama kasutaja nime pea kõikjal, kus vaja läks... 
... ja siis mingi aeg jõudsin selleni, et oleks aeg sellest loobuda. Võtsin oma teise emaili ette ja hakkasin asju sättima. 
- vaatasin postkasti üle (see oli aastast 2009, aga olin kasutanud ametlikumal eesmärgil) ja kustutasin kõik ebavajaliku. 
- sisestasin kontaktid, kellele aeg-ajalt kirjutan või kes mulle kirjutavad.
- saatsin kontaktidele kirja, et edaspidi kirjutada mulle sellele emailile :)
- Google Drive'i lisaisn vajalikud dokumendid (kulude tabel ja trennide tabel)
- esimeses emailis tegin seadistuse, mis kirjad edasi suuunab. 
- tegin eposti kujunduse meeldivaks, vaatasin seadistused veel üle, lisasin pildi
- logisin sisse kõikidele saitidele, mida tihedamalt kasutan või mis tähtsad on ja muutsin seal oma emaili ära (see nõudis päris palju tööd, sest tuli üsna palju kinnitusmeile, kas ma ikka päriselt tahan seda teha).
- kustutasin mõnelt saidilt konto, mille puhul teadsin, et ei vaja seda ja kui see oli võimalik
- vaatasin le esimese postkasti mjustandid ja vajalikud panin ümber teise emaili, teised aga saatsin kirjana, et jääks alles...
- ja siis üritasin välja mõelda, mis need kirjad, mis endale saatsin, jõudsid ka mu esimese postkasti sisendkausta (varem oli mul suunamine vastupidine... aga selleks ajaks olid kõik seadistused tehtud)... ei mõelnud välja. 
- importisin blogi.
- seadistasin telefonis konto ümber. 
- ja jätkama peaks veel nende kontodega mujal ja vaatama, kas on miskit vajalikku ja kui ei, siis kustutama. Olen mingi aeg teinud endale nimekirj, kus saitidel mul mingi konto on ja pannud endale ka märked, kuidas sisse logida. Ei saa just öelda, et see kõige puhul täppi oleks läinud. Kasutajanimede vahetamine on üldse väga raske. Ja kustutada ka kõike ei saa (siiani ajab veidi turri, et wordpressi ei saanud kuidagi kustutada... seal lõpuks tegin ajutiste emailide lehel emaili, vahetasin ära ja nii läks konto minu jaoks kinni... ometi see wordpress mäletab mu vana emaili ja kui kuskil kommentari tahan lisada, siis viskab selle ette). 
- kas midagi olulist veel, millele peaksin mõtlema?

Tore on see, et google kontos on nüüd rohkem ruumi. Eelmises hakkas see ikka otsa saama ja ma tegeleisn ka kustutamisega (sorteerisin fotod, hakkasin postkasti kustutama...), aga eks seeu 13 aastat oli oma töö teinud. Nüüd on jälle ruumi ja ehk oskan nüüd targemini käituda ja enam ei ole vajalik endale nii palju emaile tähtsa info/piltide/muusikaga saata, sest internet on palju kergemini kättesaadav ja info saab salvestada mujale. 


Nii et nüüd on mu teine email mu primaarne email. Blogi kirjad tulevad endiselt sjuteist'i kontole.

No comments: